Nutrició Animal [102626]
Martin Orue, Susana María
Sala Pallarés, Roser
Pérez Hernández, José Francisco
Castillo Simon, Inmaculada
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Animal Nutrition
Título variante: Nutrición Animal
Fecha: 2022-23
Resumen: Es tracta d'una assignatura de segon curs, de tipus obligatori, on el principal objectiu és introduir l'alumne en els principis de la nutrició i alimentació animal a través d'una visió global i integradora de la bioquímica i la fisiologia de les principals espècies domèstiques. El benestar, la salut i la productivitat dels animals depenen, en gran part, del conjunt d'intercanvis de matèria i energia que els animals realitzen amb l'exterior a través de la seva alimentació. L'home participa en la selecció d'aquests aliments i en la formulació i fabricació de les racions a administrar, fonamentalment en l'àmbit de la producció ramadera, però també en l'alimentació dels animals de companyia. En aquesta assignatura s'estudien aspectes relacionats amb l'estructura i anàlisi dels aliments, la seva digestió i metabolisme, i valor nutricional, i es discuteixen els diferents conceptes que determinen les necessitats nutritives dels animals. L'assignatura pretén també instruir l'alumne en els principis bàsics de la nutrició quantitativa i aborda amb això l'entorn conceptual mínim que permeti gestionar i interpretar la informació tabulada disponible sobre el valor nutritiu dels aliments i les necessitats nutritives dels animals. Mitjançant la discussió i resolució de diferents casos pràctics i problemes, l'alumne s'enfrontarà en diverses ocasions al repte d'identificar la contribució que l'alimentació té en diferents problemàtiques, tant d'animals de companyia com de producció ramadera; assumint amb això la responsabilitat d'assessorar o prendre decisions sobre la correcta alimentació dels 1 assumint amb això la responsabilitat d'assessorar o prendre decisions sobre la correcta alimentació dels animals. Per això, entre els objectius de l'assignatura destaquem els següents: 1 - Entendre i conèixer la importància dels nutrients dels aliments en la salut i rendiments dels animals; utilitzant de forma correcta la terminologia. 2 - Conèixer el procediment per a calcular el valor nutritiu dels aliments i les necessitats nutritives de les espècies animals més comuns, així com els factors que les fan variar. 3 - Conèixer els criteris que condicionen la formulació de racions pràctiques per als animals en les situacions més convencionals.
Resumen: It is a compulsory subject in the second-year course of the Veterinary degree. The main objective is to introduce the student to the principles of nutrition and animal nutrition through a global and inclusive vision of biochemistry and physiology of the main domestic species. The welfare, health and productivity of animals depend to a large extent on the exchanges of material and energy they do with the outside environment through the food. Humans participates in the selection of these foods and in the formulation and manufacture of the rations to be administered. This is especially relevant in livestock production, but also apply to companion animals. In this subject we study aspects related to the structure and analysis of food, its digestion, metabolism, and nutritional value. We also review different concepts that determine the nutritional requirements of the different animal species. The course also aims to train the students in the basic principles of quantitative nutrition, addressing the minimum conceptual environment needed to interpret the information available on the subject. Particularly they will be trained in the nutritional evaluation of foods and the nutritional requirements of the animals (Use of Tables). Through different case-studies and exercises, the student will face the challenge of advising or making decisions about an adequate feeding of animals. 1 Therefore, the objectives of the course include: 1 - To understand and to know the importance of nutrients in the health and performance of animals; making an appropriate use of the terminology. 2 - To know the different procedures to calculate the nutritional value of the food and the nutritional requirements of domestic animal species, as well as all the factors able to modify them. 3 - To know the basic principles for feed formulation for domestic animals.
Resumen: Se trata de una asignatura de segundo curso, de tipo obligatorio, donde el principal objetivo es introducir al alumno en los principios de la nutrición y la alimentación animal a través de una visión global e integradora de la bioquímica y la fisiología de las principales especies domésticas. El bienestar, salud y productividad de los animales dependen en gran parte del conjunto de intercambios de materia y energía que los animales realizan con el exterior a través de su alimentación. El hombre participa en la selección de estos alimentos y en la formulación y fabricación de las raciones a administrar, fundamentalmente en el ámbito de la producción ganadera, pero también en la alimentación de los animales de compañía. En esta asignatura se estudian aspectos relacionados con la estructura y análisis de los alimentos, su digestión y metabolismo, y valor nutricional, y se discuten los diferentes conceptos que determinan las necesidades nutritivas de los animales. La asignatura pretende también instruir al alumno en los principios básicos de la nutrición cuantitativa, abordando el entorno conceptual mínimo que permita al alumno manejar e interpretar la información disponible sobre el valor nutritivo de los alimentos y las necesidades nutritivas de los animales (Tablas). Mediante la discusión y resolución de diferentes casos prácticos y problemas, el alumno se enfrentará al reto 1 Mediante la discusión y resolución de diferentes casos prácticos y problemas, el alumno se enfrentará al reto de identificar la contribución que la alimentación tiene en diferentes problemáticas tanto de animales de compañía como de producción ganadera; asumiendo con ello la responsabilidad de asesorar o tomar decisiones sobre la correcta alimentación de los animales. Por todo ello, entre los objetivos de la asignatura destacamos los siguientes: 1 - Entender y conocer la importancia de los nutrientes de los alimentos en la salud y rendimientos de los animales; utilizando de forma correcta la terminología. 2 - Conocer el procedimiento para calcular el valor nutritivo de los alimentos y las necesidades nutritivas de las especies animales más comunes, así como los factores que las hacen variar. 3 - Conocer los criterios que condicionan la formulación de raciones prácticas para los animales en las situaciones más convencionales.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Veterinària [2502445]
Plan de estudios: Grau en Veterinària [955]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
13 p, 130.4 KB

Anglès
12 p, 128.5 KB

Castellà
13 p, 130.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-08, última modificación el 2023-01-22



   Favorit i Compartir