Desenvolupament i Innovació [103256]
Ferragut, Victoria
Gràcia Julià, Alvar
Prat Castellà, Jaume
Bauer, Sebastien Rene
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Título variante: Development and Innovation
Título variante: Desarrollo e Innovación
Fecha: 2023-24
Resumen: Conèixer la estructura organitzativa de les empreses, els mecanismes de decisió, i diferenciar els conceptes de recerca, desenvolupament i Innovació. Així mateix, conèixer el càlcul de costos, mercats, distribució i etiquetatge i presentació de productes. La innovació és una característica pròpia de les economies d'avantguarda i és de gran importància per a garantir la competitivitat de les empreses, al igual que el coneixement de la protecció de la propietat intel·lectual i també de com es produeix la transferència tecnològica. Objectius de l'assignatura són conèixer i comprendre: 1 Els conceptes i la diferència entre investigació, desenvolupament i innovació. La metodologia pel desenvolupament de nous productes. Les fases que porta a un nou producte des del seu desenvolupament fins que surt al mercat. El càlcul de costs del desenvolupament d'un nou producte. L'estructura de l'empresa alimentària i els seus mecanismes de decisió. Els departaments i factors que participen en l'empresa durant el desenvolupament i llançament d'un nou producte. L'evolució actual de la indústria alimentària i les necessitats del mercat. Els elements de màrqueting necessaris pels gestors empresarials. Els elements i enfocaments necessaris per a la realització del pla de negoci del producte. Detecció de noves tendències i nínxols de mercat. La responsabilitat social a la indústria alimentària. Les possibilitats d'innovació que té la indústria alimentària. Els mecanismes de protecció intel·lectual, transferència de tecnologia i explotació. Tècniques de creativitat i innovació. Tècniques de presentació i defensa de projectes. La innovació tecnològica que pot afavorir la creació de nous productes. El Pla de Comunicació específic de la indústria alimentaria. Les tecnologies més sostenibles que s'estan desenvolupant en la indústria alimentària. Les noves eines digitals que s'estan incorporant en la indústria alimentària. L'entorn de suport per a la recerca i la innovació en el sector alimentari, incloent els principals centres tecnològics, universitats i centres públics de recerca. Les principals fonts de finançament públic per a la realització de projectes de recerca en les empreses alimentàries.
Resumen: Know the organizational structure of companies, the decision-making mechanisms, and differentiate the concepts of research, development and innovation. Also, know the calculation of costs, markets, distribution and labeling and presentation of products. Innovation is a characteristic of advanced economies and is of great importance to guarantee the competitiveness of companies, as is the knowledge of the protection of intellectual property and also of how technological transfer occurs. Objectives of the subject are to know and understand: • The concepts and the difference between research, development and innovation. • The methodology for the development of new products. • The phases that lead to a new product from its development until it goes on the market. • The calculation of costs for the development of a new product. 1 • The calculation of costs for the development of a new product. • The structure of the food company and its decision-making mechanisms. • The departments and factors involved in the company during the development and launch of a new product. • The current evolution of the food industry and market needs. • The marketing elements needed by business managers. • The elements and approaches necessary for the realization of the product's business plan. • Detection of new trends and market niches. • Social responsibility in the food industry. • The possibilities of innovation that the food industry has. • The mechanisms of intellectual protection, technology transfer and exploitation. • Creativity and innovation techniques. • Project presentation and defense techniques. • Technological innovation that can favor the creation of new products. • The specific Communication Plan for the food industry. • The most sustainable technologies that are being developed in the food industry. • The new digital tools that are being incorporated in the food industry. • The support environment for research and innovation in the food sector, including the main technological centers, universities and public research centers. • The main sources of public funding for carrying out research projects in food companies.
Resumen: Conocer la estructura organizativa de las empresas, los mecanismos de decisión y diferenciar los conceptos de investigación, desarrollo e Innovación. Asimismo, conocer el cálculo de costes, mercados, distribución y etiquetado y presentación de productos. La innovación es una característica propia de las economías de vanguardia y es de gran importancia para garantizar la competitividad de las empresas, al igual que el conocimiento de la protección de la propiedad intelectual y también de cómo se produce la transferencia tecnológica. Objetivos de la asignatura son conocer y comprender: • Los conceptos y la diferencia entre investigación, desarrollo e innovación. • La metodología para el desarrollo de nuevos productos. • Las fases que lleva a un nuevo producto desde su desarrollo hasta su salida al mercado. • El cálculo de costes del desarrollo de un nuevo producto. 1 • El cálculo de costes del desarrollo de un nuevo producto. • La estructura de la empresa alimentaria y sus mecanismos de decisión. • Los departamentos y factores que participan en la empresa durante el desarrollo y lanzamiento de un nuevo producto. • La evolución actual de la industria alimentaria y las necesidades del mercado. • Los elementos de marketing necesarios por los gestores empresariales. • Los elementos y enfoques necesarios para la realización del plan de negocio del producto. • Detección de nuevas tendencias y nichos de mercado. • La responsabilidad social en la industria alimentaria. • Las posibilidades de innovación que tiene la industria alimentaria. • Los mecanismos de protección intelectual, transferencia de tecnología y explotación. • Técnicas de creatividad e innovación. • Técnicas de presentación y defensa de proyectos. • La innovación tecnológica que puede favorecer la creación de nuevos productos. • El Plan de Comunicación específico de la industria alimentaria. • Las tecnologías más sostenibles que se están desarrollando en la industria alimenticia. • Las nuevas herramientas digitales que se están incorporando en la industria alimentaria. • El entorno de soporte para la investigación y la innovación en el sector alimentario, incluyendo los principales centros tecnológicos, universidades y centros públicos de investigación. • Las principales fuentes de financiación pública para la realización de proyectos de investigación en las empresas alimentarias.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Plan de estudios: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 116.6 KB

Anglès
6 p, 114.1 KB

Castellà
6 p, 116.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2023-07-01, última modificación el 2023-10-19



   Favorit i Compartir