BEPI : beneficio de exoneración del pasivo insatisfecho
Estallo Barragán, Laura
Górriz López, Carlos, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Additional title: BEPI : benefici d'exoneració del passiu insatisfet
Additional title: BEPI : benefit of exoneration of unsatisfied liabilities
Date: 2023
Abstract: El present TFG té com a objectiu estudiar el mecanisme del benefici d'exoneració del passiu insatisfet. L'estudi es realitza a partir de l'anàlisi de l'evolució legislativa de l'esmentat concepte, així com les modificacions introduïdes per la reforma del Text Refós de la Llei Concursal impulsades per la Directiva (UE) 2019/1023 del Parlament Europeu i del Consell, de 20 de juny de 2019, sobre marcs de reestructuració preventiva, exoneració de deutes i inhabilitacions, i sobre mesures per a augmentar l'eficiència dels procediments de reestructuració, insolvència i exoneració de deutes, i per la qual es modifica la Directiva (UE) 2017/1132 del Parlament Europeu i del Consell, sobre determinats aspectes del Dret de societats (Directiva sobre reestructuració i insolvència). Es duu a terme una anàlisi del règim jurídic actual de l'exoneració del passiu insatisfet, així com una anàlisi de la situació econòmica a Espanya. Així mateix, determinar si realment les recents modificacions de la normativa s'adapten a la realitat econòmica i social a Espanya i introduir millores que facilitarien la implementació d'aquest mecanisme en la societat.
Abstract: El presente TFG tiene como objetivo estudiar el mecanismo del beneficio de exoneración del pasivo insatisfecho. El estudio se realiza a partir del análisis de la evolución legislativa del mencionado concepto, así como las modificaciones introducidas por la reforma del Texto Refundido de la Ley Concursal impulsadas por la Directiva (UE) 2019/1023 del Parlamento Europeo y del Consejo, de 20 de junio de 2019, sobre marcos de reestructuración preventiva, exoneración de deudas e inhabilitaciones, y sobre medidas para aumentar la eficiencia de los procedimientos de reestructuración, insolvencia y exoneración de deudas, y por la que se modifica la Directiva (UE) 2017/1132 del Parlamento Europeo y del Consejo, sobre determinados aspectos del Derecho de sociedades (Directiva sobre reestructuración e insolvencia). Se lleva a cabo un análisis del régimen jurídico actual de la exoneración del pasivo insatisfecho, así como un análisis de la situación económica en España. Asimismo, determinar si realmente las recientes modificaciones de la normativa se adaptan a la realidad económica y social en España e introducir mejoras que facilitarían la implementación de este mecanismo en la sociedad.
Abstract: The aim of this Thesis is to study the mechanism of the benefit of exoneration of unsatisfied liabilities. The study is based on the analysis of the legislative evolution of the mentioned concept, as well as the changes introduced by the reform of the Consolidated Text of the Insolvency Act promoted by Directive (EU) 2019/1023 of the European Parliament and of the Council of 20 June 2019 on preventive restructuring frameworks, on discharge of debt and disqualifications, and on measures to increase the efficiency of procedures concerning restructuring, insolvency and discharge of debt, and amending Directive (EU) 2017/1132 (Directive on restructuring and insolvency). An analysis of the current legal regime of the exemption of unsatisfied liabilities is carried out, as well as an analysis of the economic situation in Spain. The aim is also to determine whether the recent changes to the regulations are really adapted to the economic and social reality in Spain and to introduce improvements that would facilitate the implementation of this mechanism in the sociaty.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà
Studies: Dret [5601057]
Study plan: Grau en Administració i Direcció d'Empreses i Grau en Dret [1420]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Concurs ; Deutes ; Deutor ; Exoneració ; Insolvència ; Persona física ; Segona oportunitat ; Situació econòmica ; Concurso ; Deudas ; Deudor ; Exoneración ; Insolvencia ; Segunda oportunidad ; Situación económica ; Bankruptcy ; Debts ; Debtor ; Economic situation ; Exoneration ; Insolvency ; Natural person ; Second chance53 p, 703.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Law Faculty. TFG

 Record created 2024-01-11, last modified 2024-02-27   Favorit i Compartir