visitant ::
identificació
|
|||||||||||||||
Cerca | Lliura | Ajuda | Servei de Biblioteques | Sobre el DDD | Català English Español |
Pàgina inicial > Articles > Articles publicats > Nous mètodes arqueològics amb biomarcadors per investigar la cuina antiga |
Títol variant: | Nuevos métodos arqueológicos con biomarcadores para investigar la cocina antigua |
Títol variant: | New archaeological methods use biomarkers to investigate ancient cuisine |
Data: | 2024 |
Resum: | Investigadors del Departament d'Arqueologia de la UAB i de la Universitat de Koç (Turquia) validen dos nous biomarcadors en ceràmica prehistòrica per a revelar les receptes de la cuina ancestral. Aquests compostos específics per a greixos animals i vegetals ofereixen una finestra única a la ceràmica i a les diverses tradicions culinàries de fa 9000 anys a l'Anatòlia i la península Ibèrica. |
Resum: | Investigadores del Departamento de Arqueología de la UAB y de la Universidad de Koç (Turquía) validan dos nuevos biomarcadores en cerámica prehistórica para revelar las recetas de la cocina ancestral. Estos compuestos específicos para grasas animales y vegetales ofrecen una ventana única de la cerámica y las diversas tradiciones culinarias de hace 9000 años en la Anatolia y la Península Ibérica. |
Resum: | Researchers from the UAB Department of Archaeology and Koç University (Turkey) validate two new biomarkers in prehistoric pottery to reveal the recipes of ancient cuisine. These compounds specific to animal and vegetable fats offer a unique window into the pottery and the diverse culinary traditions of 9000 years ago in Anatolia and the Iberian Peninsula. |
Drets: | Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Llengua: | Català, Castellà i Anglès |
Document: | Article ; divulgació ; Versió publicada |
Publicat a: | UAB divulga, Gener 2024, p. 1-2, ISSN 2014-6388 |
Català 3 p, 1.2 MB |
Español 3 p, 1.2 MB |
English 3 p, 1.2 MB |