Alimentació saludable i segura en la perspectiva d'un sistema alimentari sostenible
Ariza, Carles (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Portaña Tudela, Samuel (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Grau Noguer, Eduard (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Sánchez-Martínez, Francesca (Institut de Recerca Sant Pau)
Sánchez, Esther (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Juárez Martínez, Olga (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Bolao, Assun (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Pérez, Catherine (Agència de Salut Pública de Barcelona)
Artazcoz, Lucía 1963- (Agència de Salut Pública de Barcelona)

Publicació: Agència de Salut Pública de Barcelona, 2020
Descripció: 103 pàg.
Resum: En els nostres dies les millores en la qualitat de l'alimentació han anat convergint en l'impacte ambiental afegit. Efectivament, aliments que es poden considerar saludables, com les fruites, les verdures o les llegums, tenen un baix impacte ambiental. Alhora, aliments com las carns vermelles o les processades tenen un impacte ambiental important. Excepcionalment, els aliments molt rics en sucres (dolços, brioxeria, refrescos), que tenen un clar risc per a la salut, tenen un impacte ambiental menor (Clark, 2019). En qualsevol cas, és clar que la transició dietètica vers dietes cada vegada més saludables tindrà com a conseqüència una millora de la sostenibilitat ambiental. Aquest és l'esperit en el que s'emmarca aquest document, que pretén eixamplar les accions més usuals de la promoció de la salut i de la protecció de la salut en l'àmbit de l'alimentació, és a dir, una alimentació saludable i segura, amb els pressupòsits d'un sistema alimentari sostenible.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Informe ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Seguretat alimentària ; Hàbits alimentaris ; Nutrició ; Control alimentari ; Medi ambient ; Food security ; Eating habits ; Nutrition ; Food control



103 p, 3.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Recerca Sant Pau
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2025-10-16, darrera modificació el 2025-11-05



   Favorit i Compartir