The Implementation of strategic alliances by Thai firms
Thechatakerng, Sunee
Rialp Criado, Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia de l'Empresa)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2004
Resum: Aquest estudi, l'adopció d'aliances estratègiques per part de les empreses tailandeses, centrat en la relació entre la conducta dels socis, l'estructura de govern de l'aliança i la satisfacció de les empreses que participen en aquests acords en els districtes industrial a Tailàndia, s'ha operacionalitzat integrant la Teoria de Costos de Transacció (TCT), la Teoria dels Drets de Propietat (PRT) i la Teoria del Valor Transaccional (TVT). Les proposicions que s'han derivat d'aquesta integració s'han contrastat mitjançant la informació aportada per 503 empreses d'aquests districtes industrials aplicant unes regressions logístiques. Els resultats han donat suport al model plantejat i han permès contrastar pràcticament totes les hipòtesis formulades en el sentit esperat. Així, les aliances estratègiques que adopten una estructura que suposa la propietat compartida són més probables de ser més efectives com a estructura de govern d'un acord quan la col·laboració és altament complexa en termes d'incertesa, mentre que les estructures que suposen propietat separada són preferides quan els nivells de confiança entre els socis són alts. Els resultats també mostren com les estructures que impliquen propietat separada són més probables de ser escollides com a formes de govern d'una relació quan l'alta probabilitat d'observar un comportament oportunista es compensa pels beneficis futurs esperats de la relació. A més, els resultats de l'anàlisi de variança realitzat suporten amb fermesa que la satisfacció de les empreses amb l'aliança és independent de l'estructura escollida per governar-la si aquesta estructura s'ha seleccionat considerant aspectes de la Teoria dels Costos de Transacció, de la Teoria dels Drets de Propietat i de la Teoria del Valor Transaccional. Per tant, els resultats de l'estudi suggereixen la necessitat de considerar un marc integrador, constituït per les teories abans esmentades, per estudiar la relació entre conducta dels socis d'una aliança, l'estructura que aquesta adopta i la satisfacció de les empreses participant en l'acord.
Resum: This study, the implementation of strategic alliances by Thai firms which focused on the behaviour of partners, the governance structure and the satisfaction outcome of firms in industrial districts in Thailand was operationalized integrating the Transaction Cost Theory (TCT), the Property Rights Theory (PRT), and the Transactional Value Theory (TVT). The propositions were then assessed on the basis of a survey of 503 firms in industrial districts in Thailand. Logistic regression analysis results generally supported the model and hypotheses, suggesting the need for a greater focuses on the TCT, the PRT, and the TVT to study the relationship of partners' behaviour, governance structure, and satisfaction of allied firms. We further found that collaborative alliances (Joint Ownerships) were more likely to be effective as the governance form when collaborations were highly complex in terms of uncertainty, whereas Separated Ownerships were preferred when the level of trust was high between partners. The findings also showed that Separated Ownerships were more likely to be selected when the highest probability for opportunistic behaviour was compensated by the expected future benefits. Moreover, ANOVA analysis result strongly supported that satisfaction of the firm with the alliance should be independent of the implemented structure, if this has been selected taking into account aspects from the TCT, the PRT, and the TVT.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Departament d'Economia de l'Empresa, 2003
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Text en anglès; resum també en català
Document: Tesi doctoral
Matèria: Aliances estratègiques (Empreses) ; Tailàndia ; Models matemàtics
ISBN: 8468857017

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3954


168 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-05-08   Favorit i Compartir