Desarrollo de marcadores moleculares en el avestruz (Struthio camelus)
Bello Pigem, Natàlia
Sánchez Bonastre, Armando, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2001
Resum: La cría de avestruces en España se viene desarrollando desde hace algo más de 10 años. Esta tesis trata del desarrollo de marcadores de ADN de utilidad en la cría de estos animales. Los objetivos de la tesis se acordaron mediante un convenio con criadores de avestruz, de acuerdo con su aplicación práctica y su interés científico. La tesis se desarrolla en 5 puntos: 1. Obtención de ADN a partir de plumas. 2. Identificación de un marcador sexado. 3. Identificación individual, test de paternidad y control de genealogías. 4. Identificación genética de subespecies. 5. Identificación de SNPs en el gen de la hormona de crecimiento.
Resum: Ostrich breeding is being developed in Spain in the last 10 years. This PhD thesis devoted to the development of DNA markers of utility in breeding this birds. The objectives of this work were accorded in collaboration with ostrich breeders regarding to its practical application and scientific interest. The thesis includes 5 points: 1. Isolation of genomic DNA from feathers. 2. Identification of a sex marker. 3. Individual identification, paternity test and pedigree control. 4. Genetic identification of subspecies. 5. Identification of SNPs in the growth homone gene.
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Veterinària, Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia, 2001
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesi doctoral
Matèria: Estruços ; Cria i millora
ISBN: 846997680X

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3642
Adreça alternativa: https://www.educacion.gob.es/teseo/mostrarRef.do?ref=252501


47 p, 452.6 KB

9 p, 157.8 KB

27 p, 890.0 KB

14 p, 612.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2009-05-07, darrera modificació el 2022-08-05   Favorit i Compartir