Wikis i avaluació per companys en assignatures de xarxes d'ordinadors
Borrell i Viader, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Martí Escalé, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Navarro-Arribas, Guillermo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Pons, Jordi, (Pons Aróztegui) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Robles, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)

Date: 2006
Abstract: Un wiki és un espai web col laboratiu, fàcilment usable a nivell docent per implementar un sistema dinàmic d'avaluació per carpetes o portafolis virtuals. Les experiències docents amb wikis van començar a la UAB el curs 2003/04 i fins l'actualitat els membres del grup GI-IDES:Wiki hem impulsat la seva utilització en prop de 50 assignatures de 13 titulacions diferents. Les primeres experiències les vàrem fer amb grups reduïts, on es va poder constatar l'increment de dedicació docent que necessitava el sistema, cosa que ens feia dubtar de la possibilitat d'implantar-lo amb grups nombrosos. Tot i això, des del curs 2004/05 hem dut a terme fins a quatre experiències d'avaluació per carpetes amb wikis amb grups d'entre 136 i 217 alumnes. Per aconseguir-ho hem desenvolupat estratègies que optimitzen el seguiment i tutorització dels alumnes per part del professor i hem dissenyat mecanismes d'avaluació per companys, que al mateix temps permeten als propis alumnes incorporar-se en el seu procés d'avaluació. En aquesta comunicació presentem aquestes quatre experiències, conjuntament amb els elements que hem incorporat per mirar de validar les millores docents obtingudes amb l'ús dels wikis a la docència.
Rights: Tots els drets reservats.
Language: Català
Document: Comunicació de congrés ; recerca
Subject: Wiki ; Avaluació per carpetes/portafolis virtuals ; Avaluació per companys
Published in: Jornada de Campus d'Innovació Docent, 3a : 2006



7 p, 82.5 KB

The record appears in these collections:
Contributions to meetings and congresses > Papers and communications > UAB papers and communications
Contributions to meetings and congresses > Jornades d’Innovació Docent de la UAB

 Record created 2011-01-21, last modified 2022-09-08



   Favorit i Compartir