Control de instrumentos mediante el bus GPIB programado con MATLAB
Amores Rubio, Eduardo
Rodríguez Martínez, Rosana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Martín Martínez, Javier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Electrònica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Fecha: 2010
Descripción: 92 p.
Resumen: El proyecto que se expone a continuación está dedicado al control de instrumentos mediante el bus de instrumentación GPIB programado con el software Matlab. Está dividido en dos partes. La primera, será llevada a cabo en el laboratorio de docencia y el objetivo será controlar el osciloscopio y el generador de funciones. Como ejemplo del control realizado se desarrollará una aplicación que permitirá obtener el diagrama de Bode de módulo de cualquier sistema electrónico. La segunda parte será llevada a cabo en el laboratorio de investigación y el objetivo será controlar el analizador de semiconductores. En este caso, la aplicación desarrollada permitirá la realización de medidas para la caracterización de transistores. Las aplicaciones de ambas partes estarán realizadas mediante una interfaz gráfica de usuario diseñada con la herramienta GUIDE de Matlab.
Resumen: El projecte que s'exposa a continuació està dedicat al control d'instruments mitjançant el bus d'instrumentació GPIB programat amb el software Matlab. Està dividit en tres parts. La primera, es durà a terme en el laboratori de docència i l'objectiu serà controlar l'oscil·loscopi i el generador de funcions. Com exemple del control realitzat es realitzarà una aplicació que permetrà obtenir el diagrama de Bode de mòdul de qualsevol sistema electrònic. La segona part es durà a terme en el laboratori d'investigació i l'objectiu serà controlar l'analitzador de semiconductors. En aquest cas, l'aplicació realitzada permetrà la realització de mesures per a la caracterització de transistors. Les aplicacions de les dues parts seran realitzades mitjançant una interfaç gràfica d'usuari dissenyada amb l'eina GUIDE de Matlab.
Resumen: The project that follows is dedicated to the control of instruments with the GPIB instrumentation bus programmed with Matlab software. It's divided into two parts. The first will be made in the teaching laboratory and the objective is to control the oscilloscope and function generator. As an example of the monitoring executed, we will develop an application to obtain the Bode plot of any electronic system module. The second part will be made in the research laboratory and the objective is to control the semiconductor analyzer. In this case, the developed application will allow taking measurements for the characterization of transistors. The applications of both parts will be made by a graphical user interface designed with the Matlab's GUIDE tool.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Lengua: Castellà.
Colección: Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Documento: bachelorThesis
Materia: Electrònica ; Aparells i instruments

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/97366


92 p, 2.3 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2011-02-18, última modificación el 2019-02-02   Favorit i Compartir