Simulació d'escenaris de xarxa DTN amb NS-2
Martínez Vidal, Rubén (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Pinzón Gámez, Juan Sebastián
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Date: 2010
Description: 88 p.
Abstract: En aquest projecte es presenta un escenari de xarxa DTN. Aquest escenari té una serie de problemes que dificulten l'encaminament. Al projecte s'ha proposat un protocol d'encaminament que permet superar aquestes dificultats. Per realitzar això ha estat necessari estudiar i adquirir un coneixement profund sobre el funcionament dels protocols de xarxes DTN. Per demostrar que aquesta proposta solucionava els problemes es presenta l'anàlisi dels resultats d'aplicar el protocol a l'escenari, aquests resultats s'han obtingut amb l'eina de simulació de xarxes NS-2.
Abstract: En este proyecto se presenta un escenario de red DTN. Este escenario tiene una serie de problemas que dificultan el enrutamiento. En el proyecto se ha propuesto un protocolo de enrutamiento que permite superar estas dificultades. Para realizar esto ha sido necesario estudiar i adquirir un conocimiento profundo sobre el funcionamiento de los protocolos de redes DTN. Para demostrar que esta propuesta soluciona estos problemas, se presenta el análisis de resultados de aplicar el protocolo al escenario, estos resultados se han obtenido utilitzando la herramienta de simulación de redes NS-2.
Abstract: In this project we present a DTN network scenario with several challenges regarding routing. We propose a routing protocol that overcomes these dificulties. To achieve this we had to study and adquire an extense knowledge about DTN network protocols. To prove that our proposal solves these problems, we provide an analisys of the results of applying this protocol in the given scenario. These results have been obtained using the network simulation tool NS-2.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Language: Català.
Series: Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: bachelorThesis
Subject: Ordinadors, Xarxes d' ; Mètodes de simulació

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/115260


88 p, 3.9 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2011-04-04, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir