Patrimoni, identitat i ciutadania : un nou paper per a l’arqueologia i la història
González Marcén, Paloma (Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria)

Additional title: Heritage, identity and citizenship : a new role for archaeology and history
Additional title: Patrimonio, identidad y ciudadanía: un nuevo papel para la arqueología y la historia
Date: 2009
Abstract: Els canvis experimentats per l’arqueologia en les darreres dècades obliguen, tant a la professió arqueològica com a l’administració del patrimoni cultural, a obrir-se a la societat mitjançant la construcció, teòrica i pràctica, de nous valors de significació. Les ponències que es presenten en aquest volum del VII Seminari d’Arqueologia i Ensenyament, celebrat a Barcelona al mes de març de 2009, pretenen il•lustrar aquests nous camins, vinculant la difusió i l’ensenyament entorn al patrimoni cultural, especialment l’arqueològic, a l’educació en els valors democràtics i de participació ciudadana.
Abstract: Los cambios experimentados por la arqueología en las últimas décadas obligan, tanto a la profesión arqueológica como a la administración del patrimonio cultural, a abrirse a la sociedad mediante la construcción, teórica y práctica, de nuevos valores de significación. Las ponencias que se presentan en este volumen del VII Seminario de Arqueología y Enseñanza, celebrado en Barcelona en el mes de marzo de 2009, pretenden ilustrar estos nuevos caminos, vinculando la difusión y la enseñanza entorno al patrimonio cultural, especialmente el arqueológico, con la educación en los valores democráticos y de participación ciudadana.
Abstract: The changes that archaeology has experienced in the last decades oblige both to the archaeological profession as to the administration of cultural heritage, to open itself to society by means of the theoretical and practical construction of new meaningful values. The set of lectures that were presented to the 7th Conference of Archaeology and Education, which took place in Barcelona in March 2009, aims to illustrate these new ways linking cultural and archeological heritage dissemination and teaching with democratic values and citizenship education.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Archaeology ; Cultural heritage ; Education ; Citizenship education ; Arqueología ; Patrimonio cultural ; Enseñanza ; Educación para la ciudadanía. ; Patrimoni cultural ; Ensenyament ; Educació per a la ciutadania
Published in: Treballs d'Arqueologia, Núm. 15 (2009) , p. 5-7, ISSN 1134-92633 p, 64.2 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Treballs d'arqueologia
Articles > Research articles

 Record created 2011-05-05, last modified 2017-10-21   Favorit i Compartir