De la cuina a l'escenari : el teatre gastronòmic en la postmodernitat
Saumell, Eva
Foguet i Boreu, Francesc, 1971-,
dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Universitat Autònoma de Barcelona.
Facultat de Filosofia i Lletres
Date: |
2011 |
Abstract: |
S'ha evidenciat l'existència d'una nova tendència artística batejada com a gastrodramatúrgia, en la que s'hi insereixen dos tipus de teatre: el teatre culinari, que incorpora en els seus espectacles les tres instàncies del menjar: preparar, servir i consumir un menjar real que serà mastegat, empassat i/o digerit, i el teatre gastronòmic, que podríem definir-lo com aquell teatre que es pot classificar "selon la franchise de leur allusion alimentaire" i, per extensió, "de ce que mangent les personnages" (Barthes 1971: 128). La seva aparició ha coincidit amb el fenomen gastronòmic de l'actualitat i n'ha permès la qualificació d'epifenomen de la postmodernitat. |
Rights: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. |
Language: |
Català |
Studies: |
Filologia Catalana : estudis de literatura i lingüística [2503998] |
Series: |
Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Catalana. Treballs de recerca de postgrau |
Document: |
Treball final de grau |
Subject: |
Teatre ;
Història ;
1989-2011 ;
Catalunya |
The record appears in these collections:
Research literature >
Dissertations >
Philosophy and Letters. MT
Record created 2011-11-07, last modified 2024-05-26