Islam, Historia y Liberalismo en Sayyid Amir Ali
Mohamed, Carimo (Universidade Nova de Lisboa)

Data: 2012
Resum: La Rebel·lió de 1857-1858 va significar la fi de la supremacia política de l'Islam a l'Índia. Les seves conseqüències van ser la caiguda de la Dinastia Mogol i la introducció del govern britànic directe. En la seqüència d'aquests fets, molts van ser els intel·lectuals musulmans els que van intentar reformar i revitalitzar l'Islam a l'Índia i com un tot. Una de les propostes va ser la modernista de Aligarh, de Sayyid Ahmad Jan (1817-1898), que defensava que els musulmans de l'Índia haurien de col·laborar políticament amb els britànics i utilitzar l'educació moderna per al seu desenvolupament, opinió compartida per Amir Ali (1849 -1928), que en els seus llibres intentava explicar la història musulmana a partir d'una visió que utilitzava el llenguatge polític del liberalisme anglès. En aquest article s'analitza com les creences polítiques de Amir Ali emmarcar la seva visió de la Història i de com aquesta justificava les seves posicions polítiques.
Resum: La Rebelión de 1857-1858 significó el fin de la supremacía política del Islam en la India. Sus consecuencias fueron la caída de la Dinastía Mogol y la introducción del gobierno británico directo. En la secuencia de estos hechos, muchos fueron los intelectuales musulmanes los que intentaron reformar y revitalizar el Islam en la India y como un todo. Una de las propuestas fue la modernista de Aligarh, de Sayyid Ahmad Jan (1817-1898), que defendía que los musulmanes de la India deberían colaborar políticamente con los británicos y utilizar la educación moderna para su desarrollo, opinión compartida por Amir Ali (1849-1928), que en sus libros intentaba explicar la historia musulmana a partir de una visión que utilizaba el lenguaje político del liberalismo inglés. En este artículo se analiza cómo las creencias políticas de Amir Ali enmarcaron su visión de la Historia y de cómo ésta justificaba sus posiciones políticas.
Resum: The Sepoy Mutiny of 1857-1858 meant the end of Islam's political supremacy in India. The main consequences were the end of the Mughal Dynasty and the introduction of direct British rule. Following these events, many Muslim intellectuals tried to reform and revitalize Islam in India and as a whole. One of the proposals was the modernist one at Aligarh, put forward by Sayyid Ahmad Khan (1817-1898), who defended a political collaboration between the Muslims of India and the British, and the using of modern education for their betterment, a view shared by Amir Ali (1849-1928), whom in his books tried to explain Muslim history from a viewpoint which used the political language of English liberalism. In this paper it will be analyzed how the political creed of Amir Ali framed his vision of History and how this justified his political positions. .
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Índia ; Islam ; Liberalisme ; Segles XIX-XX ; Sayyid Amir Ali ; India ; Liberalismo ; Siglos XIX-XX ; Liberalism ; 19th-20th Centuries
Publicat a: HMiC, Núm. 10 ( 2012) , p. 198-212, ISSN 1696-4403

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/HMiC/article/view/247870


15 p, 77.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2011-11-25, darrera modificació el 2022-02-05



   Favorit i Compartir