Definit un subtipus impulsiu de Transtorn Límit de la Personalitat
Ferrer Vinardell, Marc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psiquiatria i de Medicina Legal)

Additional title: Definido un subtipo impulsivo de Trastorno Límite de la Personalidad
Date: 2011
Abstract: El Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) és una patologia molt heterogènia. Aquest treball ha permès determinar-ne un subtipus amb major homogeneïtat clínica: els casos que presenten aquest trastorn juntament amb el Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH). Aquest subtipus presenta un perfil de pacient marcadament més impulsiu, amb més problemes d'abús de drogues i més tendència a la conducta suïcida. També s'observa una major freqüència d'altres trastorns de personalitat caracteritzats per la impulsivitat, com el Trastorn Antisocial de Personalitat, de perfil completament oposat al Trastorn Evitatiu de Personalitat, observat exclusivament al grup 'TLP-no TDAH'.
Abstract: El Trastorno Límite de la Personalidad (TLP) es una patología muy heterogénea. Este trabajo ha permitido determinar un subtipo con mayor homogeneidad clínica: los casos que presentan este trastorno junto con el Trastorno por Déficit de Atención e Hiperactividad (TDAH). Este subtipo presenta un perfil de paciente marcadamente más impulsivo, con más problemas de abuso de drogas y más tendencia a la conducta suicida. También se observa una mayor frecuencia de otros trastornos de personalidad caracterizados por la impulsividad, como el Trastorno Antisocial de Personalidad, de perfil completamente opuesto al Trastorno Evitativo de Personalidad, observado exclusivamente en el grupo 'TLP-no TDAH'.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Published in: UAB divulga, Juny 2011, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 132.7 KB

Español
132.7 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2011-12-09, last modified 2021-03-05   Favorit i Compartir