Polimorfismos genéticos (en los genes OPRM1, BETA-ARRESTINA2,STAT6 y COMT) y su influencia en la tolerancia al
Bugés Sánchez, Cristina
Abad, Albert, dir. (Institut Català d'Oncologia)
Rosell Costa, R., dir. (Institut Català d'Oncologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Date: 2011
Description: 42 p.
Abstract: La morfina es l'opioid majoritàriament utilitzat en dolor oncològic, però existeix elevada variabilitat de resposta. Vam intentar correlacionar aquesta variabilitat amb polimorfismes genètics (Opmr-1, Beta-arrestina2, Stat6 i COMT, relacionats amb mecanismes d'acció opioids). Hem estudiat 29 pacients amb dolor (EVA superior o igual a 6) que van iniciar tractament amb morfina i vam avaluar eficacia i tolerancia a la morfina correlacionant-ho amb els polimorfismos que presentaven. Vam observar que els genotips CC/TC per β-arrestina2 i AA/GA per COMT i Oprm1 es podrien associar a millor resposta i menor toxicitat a la morfina, i els genotips AA/GA per STAT6 s'associaven significativament a menor toxicitat.
Abstract: La morfina es el opioide mayoritariamente utilizado en dolor oncológico, pero existe elevada variabilidad de respuesta. Intentamos correlacionar dicha variabilidad con polimorfismos genéticos (Opmr-1, Beta-arrestina2, Stat6 y COMT, relacionados con los mecanismos de acción de los opiáceos). Estudiamos 29 pacientes con dolor (EVA superior o igual a 6) que iniciaron tratamiento con morfina y evaluamos eficacia y tolerancia a la morfina correlacionándolo con los polimorfismos que presentaban. Observamos que los genotipos CC/TC para β-arrestina2 y AA/GA para COMT y Oprm1 se podrían asociar a mejor respuesta y menor toxicidad a la morfina, y los genotipos AA/GA para STAT6 se asociaban significativamente a menor toxicidad.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Càncer

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/179058


42 p, 671.0 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-01-20, last modified 2019-02-14   Favorit i Compartir