Características clínicas y evolución de los pacientes con hipertensión arterial refractaria
Otero López, Sol
Almirall Daly, Jaume, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Date: 2012
Description: 28 p.
Abstract: Un 5-10% de hipertensos no controlan las cifras de TA a pesar de tomar 3 o más fármacos (uno de ellos un diurético), definiendo la HTA refractaria. Estos pacientes presentan un riesgo cardiovascular más elevado. Se trata de un estudio descriptivo y observacional de 101 casos con TA sistólica por MAPA &140 mmHg. El 75% presenta patrón nictemeral alterado. El 54% presentó algún nuevo evento cardiovascular. La HVI es un factor predictor de mortalidad cardiovascular. La causa principal de HTA refractaria es la esencial, siendo la IRC la etiología más prevalente de HTA secundaria.
Abstract: Un 5-10% d'hipertensos no controlen les xifres de TA tot i prendre 3 o més fàrmacs (un d'ells un diürètic), definint així l' HTA refractària. Aquests pacients presenten un risc cardiovascular més elevat. Es tracta d'un estudi descriptiu i observacional de 101 casos amb TA sistòlica per MAPA &140 mmHg. El 75% presenta patró nictemeral alterado. El 54% va presentar algun nou event cardiovascular. L'HVE és un factor predictor de mortalitat cardiovascular. La causa principal d'HTA refractària es l'essencial, sent l'IRC l'etiologia més prevalent d'HTA secundària.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà
Series: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Subject: Hipertensió



28 p, 159.7 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-02-09, last modified 2022-07-10



   Favorit i Compartir