El CEOD : un archivo de la escritura epistolar italiana del siglo XIX
Palermo, Massimo (Università per Stranieri di Siena. Dipartimento di Scienze Umane)

Additional title: El CEOD : un arxiu de l’escriptura epistolar italiana del segle XIX.
Additional title: The CEOD. A file of the Nineteenth Century Italian letters
Date: 2011
Abstract: Después de valorar la calidad de la documentación epistolar para el análisis lingüístico, se presenta la potencialidad del Corpus Epistolare Ottocentesco Digitale (CEOD), un instrumento para la investigación que, además de la transcripción de las cartas, es capaz de etiquetar la mayor parte de las circunstancias del texto y las intervenciones del escribiente. Se muestra el potente sistema de búsquedas que permite el análisis combinado de los contenidos y de elementos de interés lingüístico, filológico y léxico.
Abstract: Després de valorar la qualitat de la documentació epistolar per a l’anàlisi lingüística, es presenta la potencialitat del Corpus Epistolare Ottocentesco Digitale (CEOD), un instrument per a la investigació que, a més de la transcripció de les cartes, és capaç d’etiquetar bona part de les circumstàncies del text i les intervencions de l’escrivent. Es mostra el potent sistema de recerques que permet l’anàlisi combinada dels continguts i dels elements d’interès lingüístic, filològic i lèxic.
Abstract: After assessing the quality of letters as documentation for linguistic analysis, this article presents the potential of the Corpus Epistolare Ottocentesco Digitale (CEOD), which intends to be a tool for researchers. The CEOD allows historians and linguistic researchers to read the transcription of original letters written during the XIXth century. The system is also able to tag most of the circumstances of the texts and the scribes’ interventions in them. This paper shows the powerful search system that allows the combined analysis of the contents and items of interest for linguistics, philologists and lexicographers.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Cartas ; Archivo digital ; Lingüística ; Italia ; Siglo XIX ; Cartes ; Arxiu digital ; Itàlia ; Segle XIX ; Letters ; Digital files ; Linguistics ; Italy ; Nineteenth Century
Published in: Manuscrits : revista d'història moderna, Núm. 29 (2011) , p. 107-114, ISSN 0213-2397

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Manuscrits/article/view/249948


8 p, 316.8 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Manuscrits
Articles > Research articles

 Record created 2012-02-10, last modified 2018-12-11   Favorit i Compartir