La mà dels simis, més evolucionada que la dels humans
Almécija, Sergio (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont)

Títol variant: La mano de los simios, más evolucionada que la de los humanos
Data: 2010
Resum: La mà dels humans és relativament més curta que la dels simis i amb un polze més poderós. L'estudi dels homínids fòssils del Miocè de Catalunya, com Pierolapithecus i Hispanopithecus, juntament amb la d'altres tàxons fòssils d'arreu del món, demostra que els primers homínids tenien mans relativament curtes amb polzes llargs que feien servir per agafar-se de manera segura a les branques dels arbres durant la progressió quadrúpeda i la grimpació vertical. Al contrari del que podria semblar, les mans curtes dels humans no varen derivar a partir de les mans allargades dels actuals grans simis.
Resum: La mano de los humanos es relativamente más corta que la de los simios y con un pulgar más poderoso. El estudio de los homínidos fósiles del Mioceno de Cataluña, como Pierolapithecus e Hispanopithecus, junto con la de otros taxones fósiles de todas partes del mundo, demuestra que los primeros homínidos tenían manos relativamente cortas con pulgares largos que usaban para cogerse de manera segura a las ramas de los árboles durante la progresión cuadrúpeda y la grimpación vertical. Al contrario de lo que podría parecer, las manos cortas de los humanos no derivaron a partir de las manos alargadas de los actuales grandes simios.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2010, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 182.7 KB

Español
3 p, 163.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-17, darrera modificació el 2022-05-08



   Favorit i Compartir