La lluita biològica contra l'eutrofització
Guisasola, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Additional title: La lucha biológica contra la eutrofización
Date: 2009
Abstract: La presència de nitrogen i fòsfor a les aigües residuals afavoreix l'eutrofització, que genera un excessiu creixement d'algues, provocant una situació de limitació d'oxigen i la mort de gran part dels éssers vius. Actualment, el fòsfor s'elimina majoritàriament de manera físico-química, en les estacions depuradores d'aigües residuals. Una alternativa més eficient i sostenible és el procés d'eliminació biològica de fòsfor, que consisteix en afavorir el creixement d'uns bacteris capaços d'acumular fòsfor en quantitats superiors a les normals. El present treball arriba a unes sorprenents conclusions sobre la capacitat d'aquests bacteris per eliminar el fòsfor usant els nitritis o els nitrats com a acceptors d'electrons.
Abstract: La presencia de nitrógeno y fósforo en las aguas residuales favorece la eutrofización, que genera un excesivo crecimiento de algas, provocando una situación de limitación de oxígeno y la muerte de gran parte de los seres vivos. Actualmente, el fósforo se elimina mayoritariamente de manera físico-química, en las estaciones depuradoras de aguas residuales. Una alternativa más eficiente y sostenible es el proceso de eliminación biológica del fósforo, que conssite en favorecer el crecimiento de unas bacterias capaces de acumular fósforo en cantidades superiores a las normales. El presente trabajo llega a unas sorprendentes conclusiones sobre la capacidad de estas bacterias para eliminar el fósforo usando los nitritos o los nitratos como aceptores de electrones.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, Octubre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 171.8 KB

Español
2 p, 119.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-20, last modified 2024-06-01   Favorit i Compartir