Torque teno virus i el porc espanyol : un relació d'antuvi
Segalés Coma, Joaquim (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal

Títol variant: Torque teno virus y el cerdo español: una relación de antaño
Data: 2009
Resum: Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona evidencien l'evolució de l'infecció pel Torque teno virus (TTV) en porcs espanyols, un virus del que n'hi ha múltiples espècies, inclosa la humana, malgrat no s'associa a cap malaltia en concret. Mitjançant una descripció retrospectiva (1985-2005) i aplicant la tècnica de reacció en cadena de polimerasa (PCR) dels dos genogrups de TTV coneguts en l'espècie porcina -TTV1 i TTV2-, l'estudi constata que a l'Estat Espanyol aquest agent víric ha estat present en els porcs, com a mínim, des de l'inici del període i sempre amb una alta prevalença. Donat que es tracta d'un agent específic, aquests resultats confirmen també que el TTV no és, aparentment, el causant d'una malaltia ni és potencialment zoonòtic. Però, encara s'ha anat més enllà. Demostren que, tot i que el genoma dels TTVs en el porc no ha experimentat un canvi evolutiu, certes regions del genoma de TTV esdevenen un bon filó per a futurs estudis filogenètics.
Resum: Investigadores de la Universitat Autònoma de Barcelona evidencian la evolución de la infección del Torque teno virus (TTV) en cerdos españoles, un virus del que existen múltiples especies, incluída la humana, aunque no se asocia a ninguna enfermedad en concreto. Mediante una descripción retrospectiva (1985-2005) y aplicando la técnica de reacción en cadena de polimerasa (PCR) de los dos genogrupos de TTV conocidos en la especie porcina-TTV1 y TTV2-, el estudio constata que en el Estado español este agente vírico ha estado presente en los cerdos, como mínimo, desde el inicio del período y siempre con una alta prevalencia. Dado que se trata de un agente específico, estos resultados confirman también que el TTV no es aparentemente el causante de enfermedad ni es potencialmente zoonótico. Pero todavía se ha ido más allá. Demuestran que, aunque el genoma de los TTVs en el cerdo no ha experimentado un cambio evolutivo, ciertas regiones del genoma de TTV se convierten en una buena oportunidad para iniciar futuros estudios filogenéticos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 186.7 KB

Español
3 p, 164.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-22, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir