La hiperresistència del norovirus
Torner, Núria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Dominguez, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Ruiz, L. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Martinez, A. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Bartolomé Comas, Rosa Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Buesa, J. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Ferrer, MD. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Date: 2008
Abstract: Sent una de les malalties més comunes entre la població, la gastroenteritis aguda (GEA) es relaciona habitualment amb els norovirus. Un grup de virus que pot afectar l'estómac i els intestins, i fàcilment transmissibles en espais tancats o per contacte personal, el que explica que habitualment es donin brots epidèmics durant els creuers. Destaquen per la seva capacitat de resistència a pràctiques higièniques o ambients extrems, per la qual cosa es converteixen en una de les primeres causes de malaltia gastrointestinal. Així doncs, el següent article presenta un estudi comparat de les taxes d'afectació per Salmonella i norovirus a Catalunya durant un període de 12 mesos. Els resultats atribueixen a aquest últim una major incidència d'atac i una clara propensió a l'epidèmia, en comparació amb altres agents infecciosos. Per això, proposen unes mesures higienistes més exhaustives i d.
Rights: Tots els drets reservats
Language: Català.
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Published in: UAB divulga, Desembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388



2 p, 149.3 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-02-22, last modified 2019-07-23



   Favorit i Compartir