El prió de la tremolor ovina atípica no presenta limfotropisme
Vidal Barba, Enric (Universitat Autònoma de Barcelona. Fundació Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Tortosa Méndez, Raül (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Costa Riu, Carme (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Benavides, J. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Francino Martí, Olga (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Sánchez i Robert, Elisenda (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pérez, N. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Pumarola i Batlle, Martí (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)

Títol variant: El prión de la tembladera ovina atípica carece de linfotropismo
Títol variant: Prion form atypical scrapie lacks lymphotropism
Data: 2008
Resum: Dins el marc del programa de vigilància activa de les encefalopaties espongiformes transmissibles (EETs) a Catalunya, el laboratori Priocat del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) ha evidenciat la inexistència de limfotropisme per part de la proteïna resistent associada a la tremolor ovina atípica. Uns resultats que s'extreuen del següent article, on es presenta de forma concomitant una encefalitis vírica -el que implica la formació de fol·licles limfoides a l'encèfal- i una malaltia priònica. Així, mentre els prions de la variant clàssica s'acumulen al teixit limfàtic, els de la variant atípica no ho fan ni tan sols estant presents al cervell.
Resum: En el marco del programa de vigilancia activa de las encefalopatías espongiformes transmisibles (EETs) de Catalunya, el laboratorio Priocat del Centro de Investigación en Sanidad Animal (CReSA) ha evidenciado la inexistencia de limfotropismo por parte de la proteína resistente asociada al temblor ovino atípico. Unos resultados que se extraen del siguiente artículo, donde se presenta de forma concomitante una encefalitis vírica -lo que implica la formación de folículos linfoides en el encéfalo- y una enfermedad priónica. Así, mientras los priones de la variante clásica se acumulan en el tejido linfático, los de la variante atípica no lo hacen ni siquiera estando presentes en el cerebro.
Resum: From the active TSE surveillance programme in Catalonia, the Priocat laboratory of animal health research centre (CReSA) has detected a noticeable lack of lymphotropsim as far as scrapie-associated prion protein deposition is concerned. Results described in the paper, where a viral encephalitis -which implies formation of lymphoid follicles in the brain- is concomitant to a prion disease. In the classical strains the prions show a strong affinity for the lymphoid tissue but not in this case, even when follicles are as close as in the same brain.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: article ; divulgació ; publishedVersion
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2008, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 191.7 KB

Español
2 p, 167.2 KB

English
2 p, 153.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA-IRTA)
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Unitat de Patologia Murina i Comparada
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-23, darrera modificació el 2021-03-22   Favorit i Compartir