Google Scholar: citations
Las comunidades de liderazgo de centros educativos
Lorenzo Delgado, Manuel (Universidad de Granada. Departamento de Didáctica y Organización Escolar)

Additional title: Les comunitats de lideratge de centres educatius
Additional title: School Community Leadership
Date: 2012
Abstract: El artículo presenta los derroteros más novedosos y actuales desde los que se está abordando el tema del liderazgo institucional en estos momentos. La propuesta de la construcción de comunidades de líderes debe integrarse en el vasto panorama del trabajo colaborativo que se expande y distribuye a todos los niveles con auténtica virulencia. La idea central de la comunidad de liderazgo es el encuentro de un conjunto de líderes —normalmente directivos— de varios centros de formación que trabajan en colaboración para mejorar la calidad, expresada sobre todo en los resultados de aprendizaje de los alum­nos, de todos los colegios de una zona y con la mirada puesta en el horizonte, como fondo, de una auténtica reforma educativa a nivel de todo el sistema escolar.
Abstract: Aquest article presenta els camins més nous i actuals des dels quals s'està tractant el tema del lideratge institucional en aquests moments. La proposta de la construcció de comuni­tats de líders s'ha d'integrar en el vast panorama del treball col·laboratiu que s'expandeix i es distribueix a tots els nivells amb autèntica virulència. La idea central de la comunitat de lideratge és la trobada d'un conjunt de líders —normalment directius— de diversos centres de formació que treballen en col·laboració per millorar la qualitat, expressada sobretot en els resultats d'aprenentatge dels alumnes, de tots els col·legis d'una zona i amb la mirada posada en l'horitzó, com a fons, d'una autèntica reforma educativa de tot el sistema escolar.
Abstract: This paper shows the most innovative and current courses from where at present the topic of institutional leadership is being tackled. The suggestion for cultivating communities of leaders should be included in the vast collaborative working scene that is expanded and divided into all levels with real virulence. The main idea of the Community Leadership is about leaders — usually managers — from different training centers enabling them to improve quality, but above all this quality should be reflected in the student learning outcomes, from each and every one of schools from a region, and setting our sights on the future, an educational reform which involves all level of the education system.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Comunidades de liderazgo ; Liderazgo del sistema ; Redes educativas ; Comunitats de lideratge ; Lideratge del sistema ; Xarxes educatives ; Community Leadership ; Leadership System ; Educational Networks
Published in: Educar, Vol. 48, Núm. 1 (gener-juny 2012) , p. 9-21, ISSN 0211-819X

Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/Educar/article/view/252990
Adreça original: https://educar.uab.cat/article/view/v48-n1-lorenzo
DOI: 10.5565/rev/educar.33


14 p, 393.6 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Educar
Articles > Research articles

 Record created 2012-05-11, last modified 2019-07-20   Favorit i Compartir