Estudio del Síndrome de apnea-hipopnea del sueño y la resistencia a la insulina
Santabasilisa i Dalmau, Anna
Sampol Rubio, Gabriel
Blanquer Olivas, Rafael
Fernández Fabrellas, Estrella
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 18 p.
Resum: El nostre objectiu fou analitzar la prevalença de la resistència a la insulina (RI) en una cohort de pacients amb síndrome d'apnea-hipopnea de la son (SAHS) sota la hipòtesi que el SAHS és un factor de risc independent per al desenvolupament de RI. Realitzarem un estudi prospectiu transversal incloent-hi pacients consecutius diagnosticats de SAHS. Estudiarem les diferències entre pacients SAHS amb i sense RI. Incloem 103 pacients (73,8% homes). El 46,7% (n=42) tenien RI, i aquest grup va tenir major IMC i paràmetres més greus d'hipòxia intermitent nocturna. Els factors de risc independents per a la RI van ser l'IMC i l'ODI.
Resum: Nuestro objetivo fue analizar la prevalencia de la resistencia a la insulina (RI) en una cohorte de pacientes con síndrome de apnea-hipopnea del sueño (SAHS) bajo la hipótesis de que el SAHS es un factor de riesgo independiente para el desarrollo de RI. Realizamos un estudio prospectivo transversal incluyendo pacientes consecutivos diagnosticados de SAHS. Estudiamos las diferencias entre pacientes SAHS con y sin RI. Incluímos 103 pacientes (73,8% hombres). El 46,7% (n=42) tenían RI, y éste grupo tuvo mayor IMC y parámetros de mayor gravedad de hipoxia intermitente nocturna. Los factores de riesgo independientes para la RI fueron el IMC y el ODI.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Insulina, Apnea del son, Síndrome de l'18 p, 295.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10   Favorit i Compartir