Estudio del Síndrome de apnea-hipopnea del sueño y la resistencia a la insulina
Santabasilisa i Dalmau, Anna
Sampol Rubio, Gabriel
Blanquer Olivas, Rafael
Fernández Fabrellas, Estrella
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Date: 2012
Description: 18 p.
Abstract: El nostre objectiu fou analitzar la prevalença de la resistència a la insulina (RI) en una cohort de pacients amb síndrome d'apnea-hipopnea de la son (SAHS) sota la hipòtesi que el SAHS és un factor de risc independent per al desenvolupament de RI. Realitzarem un estudi prospectiu transversal incloent-hi pacients consecutius diagnosticats de SAHS. Estudiarem les diferències entre pacients SAHS amb i sense RI. Incloem 103 pacients (73,8% homes). El 46,7% (n=42) tenien RI, i aquest grup va tenir major IMC i paràmetres més greus d'hipòxia intermitent nocturna. Els factors de risc independents per a la RI van ser l'IMC i l'ODI.
Abstract: Nuestro objetivo fue analizar la prevalencia de la resistencia a la insulina (RI) en una cohorte de pacientes con síndrome de apnea-hipopnea del sueño (SAHS) bajo la hipótesis de que el SAHS es un factor de riesgo independiente para el desarrollo de RI. Realizamos un estudio prospectivo transversal incluyendo pacientes consecutivos diagnosticados de SAHS. Estudiamos las diferencias entre pacientes SAHS con y sin RI. Incluímos 103 pacientes (73,8% hombres). El 46,7% (n=42) tenían RI, y éste grupo tuvo mayor IMC y parámetros de mayor gravedad de hipoxia intermitente nocturna. Los factores de riesgo independientes para la RI fueron el IMC y el ODI.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Insulina, Apnea del son, Síndrome de l'

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/184078


18 p, 295.0 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-05-15, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir