Institucions polítiques de Catalunya
Pérez Francesch, Joan Lluís, 1959- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Mateu Vilaseca, Marcel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Freixes Montes, Jordi Lluís (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Guillén Lasierra, Francesc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Roig Batalla, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Fernández Amor, José Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Política i de Dret Públic)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Título variante: Instituciones políticas de Cataluña
Título variante: Political Institutions in Catalonia
Publicación: IDES 2008
Resumen: L'objecte d'estudi és l'Estatut d'Autonomia de Catalunya (EAC) de 2006, des d'una perspectiva jurídica, que correspon fonamentalment a l'assignatura Institucions Polítiques de Catalunya de 4t curs de la llicenciatura de Dret de la UAB. S'han elaborat uns materials, amb una plantilla, en la qual hi ha una síntesi de cada tema, esquemes, gràfics, quadres sinòptics, recursos bibliogràfics, legislació i jurisprudència. També es troben textos reproduïts, qüestionaris, temes de debat, tests, materials audiovisuals i enllaços a la xarxa. Els materials s'han penjat al web http://www. institucionspolitiques. com, amb la voluntat que siguin interactius, fomentin la creativitat i el treball cooperatiu de l'estudiant, permetin un paper més actiu del professorat i facilitin l'adaptació docent a l'espai europeu d'educació superior. L'experiència es completa amb l'ús del mètode bimodal -Campus Virtual de la UAB-, amb visites dels estudiants a institucions publiques i amb l'assistència periòdica, com a públic, a programes de televisió de continguts relacionats amb la matèria.
Resumen: El objeto de estudio es el Estatuto de Autonomía de Cataluña (EAC) de 2006, desde una perspectiva jurídica, que corresponde fundamentalmente a la asignatura Instituciones Políticas de Cataluña de 4. º curso de la licenciatura de Derecho de la UAB. Se han elaborado unos materiales, con una plantilla en la cual hay una síntesis de cada tema, esquemas, gráficos, cuadros sinópticos, recursos bibliográficos, legislación y jurisprudencia. También se encuentran textos reproducidos, cuestionarios, temas de debate, tests, materiales audiovisuales y enlaces en la red. Los materiales se han colgado en la web http://www. institucionspolitiques. com, con la voluntad de que sean interactivos, fomenten la creatividad y el trabajo cooperativo del estudiante, permitan un papel más activo del profesorado y faciliten la adaptación docente en el espacio europeo de educación superior. La experiencia se completa con el uso del método bimodal -Campus Virtual de la UAB-, con visitas de los estudiantes a instituciones públicas y con la asistencia periódica, como público, a programas de televisión de contenidos relacionados con la materia.
Resumen: The subject of this study is Catalonia's 2006 Charter of Self-Government from a legal perspective, which fundamentally corresponds to the course "Political Institutions in Catalonia» from the fourth year of the Bachelor's degree in Law at the UAB. Materials were drawn up using a template, each of which contains a summary of each topic, schemes, graphs, synopses tables, bibliographic resources, laws and jurisprudence. Questionnaires, debate issues, tests, audiovisual materials and online links are also reproduced. The material was uploaded onto the website http://www. institucionspolitiques. com with the aim for it to be interactive, to foster creativity and cooperative work among students, to give teachers a more active role and to facilitate the adaptation of our teaching methods to the European Higher Education Area. The experience was rounded off with the use of a twofold method - the UAB's virtual campus - with student visits to public institutions and periodic attendance at television studios to see programmes with contents related to this subject in the audience.
Derechos: Tots els drets reservats.
Lengua: Català
Documento: Capítol de llibre
Materia: Catalunya ; Visualització de conceptes ; Mètode bimodal ; EEES
Publicado en: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències socials i en ciències humanes: cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 43-52, ISBN 978-84-490-2577-8



Català
10 p, 111.1 KB

Español
10 p, 1.2 MB

English
10 p, 111.4 KB

Demostració web
1.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Libros y colecciones > Capítulos de libros

 Registro creado el 2012-06-14, última modificación el 2023-02-02



   Favorit i Compartir