Biologia Cel·lular [102954]
Benet i Català, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012-13
Resum: L'assignatura de Biologia Cel·lular es cursa a primer curs del Grau de Medicina, corresponent a un període preclínic, on l'alumne ha d'assolir uns coneixements sòlids sobre l'organització estructural, el funcionament i la regulació de les cèl·lules eucariotes. Aquests coneixements bàsics es complementen amb d'altres assignatures bàsiques i obligatòries del Pla d'Estudis com la Bioquímica, la Genètica, la Histologia i la Fisiologia, que en conjunt proporcionaran a l'estudiant una bona comprensió de l'organització estructural i funcional del organisme humà en estat normal (no patològic). D'altra banda, els coneixements teòrics adquirits en l'assignatura de Biologia Cel·lular es complementen amb una formació pràctica al laboratori que permeten introduir a l'alumne en les tècniques d'estudi de les cèl·lules somàtiques i germinals, en estat de repòs o divisió així com de l'observació de la ultraestructura cel·lular. Els objectius formatius de Biologia Cel·lular és que l'alumnat al finalitzar l'assignatura sigui capaç de: - Reconèixer les principals diferències entre les cèl·lules procariotes i eucariotes - Descriure l'estructura, composició química i funcions principals de les membranes cel·lulars - Explicar els processos de transport a través de les membranes cel·lulars - Descriure l'organització i composició química d'altres elements de la superfície cel·lular - Descriure l'estructura, composició química i funcions dels diferents compartiments cel·lulars - Explicar l'estructura, composició química i funcions dels mitocondris i peroxisomes 1 Biologia Cel·lular 2012 - 2013 - Descriure el paper del citosol - Descriure l'estructura, composició química i funcions de l'embolcall nuclear i de la cromatina. - Reconèixer els mecanismes bàsics de l'activitat nuclear: replicació i transcripció - Enumerar els diferents components del citoesquelet i descriure la seva composició i estructura - Explicar la contribució del citoesquelet en la formació de teixits - Identificar les molècules que participen en el control de la regulació del cicle cel·lular - Descriure els mecanismes implicats en la mort cel·lular per necrosi i apoptosi - Enumerar i descriure les diferents fases de la divisió cel·lular mitòtica i meiòtica i comparar els dos tipus de divisions cel·lulars - Descriure el procés de la gametogènesi masculina i femenina i comparar els dos tipus de processos - Explicar el procés de Fecundació - Utilitzar adequadament la terminologia científica emprada en el camp de la Biologia Cel·lular.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [960]
Document: Objecte d'aprenentatge5 p, 15.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2012-07-11, darrera modificació el 2023-01-28   Favorit i Compartir