Neuropatía autonómica cardiovascular en pacientes diabéticos sometidos a trasplante simultáneo páncreas-riñón
Argente Pla, María
Goday Arnó, Albert, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Pérez Lázaro, Antonia, dir. (Hospital La Fe de Valencia)
Merino Torres, Juan Francisco, dir. (Universitat de València)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Date: 2012
Description: 95 p.
Abstract: El trasplantament simultani de pàncrees i ronyó (SPK) és una alternativa terapèutica en pacients amb DM-1 i nefropatía diabètica terminal. No obstant això, les complicacions cròniques derivades de la DM solen estar molt avançades al moment de la realització del trasplantament. L'objectiu del treball és estudiar la neuropatía diabètica (somàtica i autonòmica) en pacients candidats a trasplantament SPK a la Comunitat Valenciana i valorar l'evolució de la mateixa al cap de 3 i 5 anys del trasplantament, prestant especial atenció a aquells pacients en els quals s'aconsegueix un estat de normoglucemia després del trasplantament.
Abstract: El trasplante simultáneo de páncreas y riñón (SPK) es una alternativa terapéutica en pacientes con DM-1 con nefropatía diabética terminal. Sin embargo, las complicaciones crónicas de su DM suelen estar muy avanzadas en el momento de la realización del trasplante. El objetivo del trabajo es estudiar la neuropatía diabética (somática y autonómica) en pacientes candidatos a trasplante SPK en la Comunidad Valenciana y valorar la evolución de la misma al cabo de 3 y 5 años del trasplante, prestando especial atención a aquellos pacientes en los que se consigue un estado de normoglucemia tras el trasplante.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Neuropatia, Transplantació d'òrgans i teixits, Pàncrees

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/199272


95 p, 7.0 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-08-31, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir