Disseny d'un cronòmetre i d'un freqüencímetre integrats en un NIOS controlats sobre μClinux
Gutiérrez i Bravo, Àngel
Barniol i Beumala, Núria, (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Enginyeria Electrònica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Date: 2011
Description: 105 p.
Abstract: El projecte que es presenta permet analitzar els avantatges i inconvenients d'una programació orientada a hardware i d'una programació orientada a software a partir del desenvolupament de dos dissenys, un cronòmetre i un freqüencímetre en cadascun dels modes de programació. Donat que en les dues aplicacions es requereix alta precisió de temps (μs) i flexibilitat en el control, la solució final que es proposa és un disseny “mixt” amb dos mòduls hardware específics (cronòmetre i freqüencímetre) integrats en un NIOS/CPU sobre una FPGA. Els dos mòduls es controlen per software sobre un sistema Linux empotrat (μCLinux).
Abstract: El proyecto que se presenta permite analizar las ventajas e inconvenientes de una programación orientada a hardware y de una programación orientada a software a partir del desarrollo de dos diseños, un cronómetro y un frecuencímetro en cada uno de los modos de programación. Dado que en las dos aplicaciones se requiere alta precisión de tiempo (μs) y flexibilidad en el control, la solución final que se propone es un diseño “mixto” con dos módulos hardware específicos (cronómetro y frecuencímetro) integrados en un NIOS/CPU sobre una FPGA. Los dos módulos se controlan por software sobre un sistema Linux embebido (μCLinux).
Abstract: The project presented analyzes the advantages and disadvantages of a hardware-oriented programming and a software-oriented programming from the development of two designs, a chronometer and a frequencymeter in each of the programming modes. Because the two applications require high-precision time (μs) and control flexibility, the proposed final solution is a design “mixed” with two specific hardware modules (chronometer and frequencymeter) integrated in a NIOS/CPU on a FPGA. The two modules are controlled by software on a Linux embedded system (μClinux).
Note: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Català.
Series: Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Electrònica
Document: bachelorThesis
Subject: Microcontroladors ; Programació (Ordinadors) ; VHDL (Llenguatge de descripció d'ordinador)

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/198726


Projecte
105 p, 4.4 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations > School of Engineering. Final year projects > Electronic Engineering

 Record created 2012-08-31, last modified 2017-10-21   Favorit i Compartir