Diseño institucional, cumplimiento y virtud cívica : : una exploración de mecanismos de diseño institucional que promuevan el cumplimiento : el caso de las nuevas políticas de seguridad vial/ Jordi Tena Sánchez
Tena Sánchez, Jordi
Noguera, José Antonio, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia

Publicació: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2010
Descripció: 1 recurs electrònic
Resum: L'objectiu de la tesi doctoral consisteix en l'exploració de mecanismes de disseny institucional que promoguin el compliment. En primer lloc, es discuteix la literatura sobre estratègies centrades en el compliment. En segon lloc, s'aplica aquesta discussió a un cas d'estudi concret: les polítiques de trànsit i seguretat viària. El treball mostra que les estratègies centrades en el compliment poden augmentar el compliment també en situacions com el trànsit i la seguretat viària, que no plantegen problemes d'acció col·lectiva. No obstant, els problemes teòrics en la definició de les estratègies són tan importants que converteixen en estèril en bona mesura el treball empíric a partir de les mateixes.
Resum: El objetivo de la tesis doctoral consiste en la exploración de mecanismos de diseño institucional que promuevan el cumplimiento. En primer lugar, se discute críticamente la literatura sobre estrategias centradas en el cumplimiento. En segundo lugar, se aplica esa discusión a un caso de estudio concreto: las políticas de tráfico y seguridad vial. El trabajo muestra que las estrategias centradas en el cumplimiento pueden aumentar el cumplimiento también en situaciones como el tráfico y la seguridad vial, que no plantean problemas de acción colectiva. No obstante, los problemas teóricos en la definición de las estrategias convierten en estéril en buena medida el trabajo empírico a partir de las mismas.
Resum: The dissertation's main goal consists on exploring institutional design mechanisms to promote compliance. First of all, I critically discuss literature on complier-centred strategies. Second, I focus on a specific study case: road safety policies. The work shows that complier-centred strategies can raise compliance also in situations like road safety which do not involve collective action problems. However, theoretical problems in the strategies definition turn make empirical work to be futile.
Nota: Descripció del recurs: el 08 abril 2011
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona, Departament de Sociologia, 2010
Nota: Bibliografia
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Castellà
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis
Matèria: Seguretat viària ; Política governamental ; Valors socials ; Educació cívica ; Normes socials
ISBN: 9788469373507

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/5153


470 p, 3.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2012-10-04, darrera modificació el 2021-02-06   Favorit i Compartir