Articles publicats

Articles publicats 2 registres trobats  La cerca s'ha fet en 0.01 segons. 
1.
13 p, 2.2 MB A Comparative Study of Benchtop and Portable NIR and Raman Spectroscopic Methods for the Quantitative Determination of Curcuminoids in Turmeric Powder / Khongkaew, P. (Burapha University) ; Cruz, Jordi (Escola Universitària Salesiana de Sarrià) ; Bertotto, J.P. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Cárdenas, V. (National Institute of Metrology) ; Alcalà Bernàrdez, Manel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química) ; Nuchtavorn, N. (Mahidol University) ; Phechkrajang, C. (Mahidol University)
Turmeric consumption is continually increasing worldwide. Curcuminoids are major active constituents in turmeric and are associated with numerous health benefits. A combination of spectroscopic methods and chemometrics shows the suitability of turmeric for food quality control due to advantages such as speed, versatility, portability, and no need for sample preparation. [...]
2022 - 10.3390/foods11152187
Foods, Vol. 11, Núm. 15 (August 2022) , art. 2187  
2.
12 p, 1.7 MB Preparing a Personalized Meal by Using Soy, Cricket, and Egg Albumin Protein Based on 3D Printing / Mirazimi, F. (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Saldo Periago, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Sepulcre, F. (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia) ; Gràcia, Àlvar (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologies dels Aliments (CIRTTA)) ; Pujolà, M. (Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia)
Recently, personalized meals and customized food design by means of 3D printing technology have been considered over traditional food manufacturing methods. This study examined the effects of different proteins (soy, cricket, and egg albumin protein) in two concentrations (3% and 5%) on rheological, textural, and 3D printing characteristics. [...]
2022 - 10.3390/foods11152244
Foods, Vol. 11 Núm. 15 (august 2022) , p. 2244  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.