Dipòsit Digital de Documents de la UAB 3 registres trobats  La cerca s'ha fet en 0.00 segons. 
1.
14 p, 334.1 KB High Fruit and Vegetable Consumption and Moderate Fat Intake Are Associated with Higher Carotenoid Concentration in Human Plasma / Marhuenda-Muñoz, María (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Rinaldi de Alvarenga, José Fernando (University of São Paulo) ; Hernáez, Álvaro (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Tresserra-Rimbau, Anna (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Boston, Estats Units d'Amèrica)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez, J. Alfredo (Universidad de Navarra) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Vioque, Jesús (Universitat Miguel Hernández) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Serra-Majem, J. Lluís (Instituto Universitario de Investigaciones Biomédicas y Sanitarias, Las Palmas de Gran Canarias) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Universidad de Granada) ; Tur, Josep Antonio (Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, Palma) ; Martín, Vicente (Instituto de Biomedicina, León) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Delgado-Rodríguez, Miguel (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food, Madrid) ; Ros, Emilio (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Serra-Mir, Mercè (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Nishi, Stephanie K. (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Sorlí, José V (Universitat de València) ; Zomeño, María Dolores (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Zulet, M. Angeles (IMDEA Food, Madrid) ; Vaquero-Luna, Jessica (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Carabaño-Moral, Rosa (Distrito de Atención Primaria Costa del Sol) ; Notario-Barandiaran, Leyre (Universitat Miguel Hernández) ; Morey, Marga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Gómez Pérez, Ana María (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario de Atención Primaria de Sevilla) ; Buil-Cosiales, Pilar (Servicio Navarro de Salud Osasunbidea) ; Basora, Josep (Universitat Rovira i Virgili) ; Portolés, Olga (Universitat de València) ; Schröder, Helmut (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Abete, Itziar (IMDEA Food, Madrid) ; Salaverria-Lete, Itziar (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Toledo, Estefania (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Martínez-Huélamo, Miriam (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Lamuela-Raventós, Rosa M.. (Universitat de Barcelona. Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia) ; Universitat Autònoma de Barcelona
Carotenoids are pigments contained mainly in fruit and vegetables (F&V) that have beneficial effects on cardiometabolic health. Due to their lipophilic nature, co-ingestion of fat appears to increase their bioavailability via facilitating transfer to the aqueous micellar phase during digestion. [...]
2021 - 10.3390/antiox10030473
Antioxidants, Vol. 10 (march 2021)  
2.
11 p, 251.5 KB Association of lifestyle factors and inflammation with sarcopenic obesity : data from the PREDIMED-Plus trial / Abete, Itziar (Universidad de Navarra) ; Konieczna, Jadwiga (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; Zulet, M. Angeles (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Galmes-Panades, Aina M.. (Instituto de Salud Carlos III) ; Ibero-Baraibar, Idoia (Universidad de Navarra) ; Babio, Nancy (Instituto de Salud Carlos III) ; Estruch, Ramón (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Toledo, Estefania (Universidad de Navarra) ; Razquin, Cristina (Instituto de Investigación Sanitaria de Navarra) ; Bartolomé, Rafael (Servicio Navarro de Salud-Osasunbidea) ; Díaz-López, Andrés (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Fiol-Sala, Miquel (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; Casas, Rosa (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vera, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Buil-Cosiales, Pilar (Instituto de Salud Carlos III) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Corbella, Emili (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Portillo, Maria Puy (Euskal Herriko Unibertsitatea) ; de Paz, José Antonio (Instituto de Biomedicina, León) ; Martín, Vicente (Universidad de León) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food Institute, Madrid) ; Goday Arnó, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina) ; Rosique-Esteban, Nuria (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant - Fundació FISABIO) ; Martínez, J. Alfredo (IMDEA Food Institute, Madrid)
Background: Sarcopenia is a progressive age-related skeletal muscle disorder associated with increased likelihood of adverse outcomes. Muscle wasting is often accompanied by an increase in body fat, leading to 'sarcopenic obesity'. [...]
2019 - 10.1002/jcsm.12442
Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle, Vol. 10 Núm. 5 (january 2019) , p. 974-984  
3.
9 p, 1.4 MB Type 2 diabetes and cognitive impairment in an older population with overweight or obesity and metabolic syndrome : baseline cross-sectional analysis of the PREDIMED-plus study / Mallorquí-Bagué, Núria (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Lozano Madrid, María (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Toledo, Estefania (Instituto de Salud Carlos III) ; Corella, Dolores (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Salas-Salvadó, Jordi (Instituto de Salud Carlos III) ; Cuenca-Royo, Aida (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Vioque, Jesús (Universidad Miguel Hernández de Elche. Departamento de Salud Pública, Historia de la Ciencia y Ginecología) ; Romaguera, Dora (Instituto de Salud Carlos III) ; Martínez, J. Alfredo (Instituto de Salud Carlos III) ; Wärnberg, Julia (Universidad de Málaga) ; López-Miranda, José (Instituto de Salud Carlos III) ; Estruch, Ramón (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Bueno-Cavanillas, Aurora (Instituto de Salud Carlos III) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Salud Carlos III) ; Tur, Josep Antonio (Instituto de Salud Carlos III) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Salud Carlos III) ; Serra Majem, Lluís (Instituto de Salud Carlos III) ; Martín, Vicente (Instituto de Salud Carlos III) ; Lapetra, José (Instituto de Salud Carlos III) ; Vázquez, Clotilde (Instituto de Salud Carlos III) ; Pintó, Xavier (Instituto de Salud Carlos III) ; Vidal, Josep (Hospital Clínic i Provincial de Barcelona) ; Daimiel, Lidia (Universidad CEU San Pablo) ; Gaforio, José J (Universidad de Jaén) ; Matía Martín, Pilar (Hospital Clínico San Carlos (Madrid)) ; Ros, Emilio (Instituto de Salud Carlos III) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Buil-Cosiales, Pilar (Instituto de Salud Carlos III) ; Barragán, Rocío (Universitat de València. Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) ; Bulló, Mònica (Instituto de Salud Carlos III) ; Castañer, Olga (Instituto de Salud Carlos III) ; García-de-la-Hera, Manoli (Universidad Miguel Hernández de Elche) ; Yañez Juan, Aina (Universitat de les Illes Balears) ; Abete, Itziar (Instituto de Salud Carlos III) ; García-Rios, Antonio (Instituto de Salud Carlos III) ; Ruiz-Canela, Miguel (Instituto de Salud Carlos III) ; Díaz-López, Andrés (Instituto de Salud Carlos III) ; Jiménez-Murcia, Susana (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Martínez-González, Miguel A. (Instituto de Salud Carlos III) ; De La Torre, Rafael (Instituto de Salud Carlos III) ; Fernández-Aranda, Fernando (Hospital Universitari de Bellvitge)
This study cross-sectionally examines in the elderly population: (a) the association of type 2 diabetes with executive function (EF); (b) the effect of BMI on both type 2 diabetes and EF; (c) the association between glycaemia control and EF in type 2 diabetes. [...]
2018 - 10.1038/s41598-018-33843-8
Scientific reports, Vol. 8 (October 2018) , art. 16128  

Vegeu també: autors amb noms similars
5 Buil-Cosiales, Pilar
Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.