1.
|
9 p, 1.2 MB |
Lysine requirements of finishing boars and gilts : A meta-analysis
/
Aymerich, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ;
Tokach, M.D. (Kansas State University. Department of Animal Sciences and Industry) ;
Dritz, S.S. (Kansas State University. Department of Diagnostic Medicine/Pathobiology) ;
Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ;
Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ;
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The expected increase in boar (pig entire male) production while societal concerns for castration increase requires good estimations of their nutrient requirements. In this work, a meta-analytical approach was used to overcome the inconsistent results between studies that compared lysine requirements of boars and gilts. [...]
2021 - 10.1016/j.animal.2021.100218
Animal, Vol. 15 Núm. 5 (may 2021) , p. 100218
|
|
2.
|
23 p, 4.6 MB |
An insight into the commercial piglet's microbial gut colonization : from birth towards weaning
/
Saladrigas-García, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Durán, Mario (Grupo Vall Companys) ;
D'angelo, Matilde (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal) ;
Coma Subirà, Jaume (Grupo Vall Companys) ;
Pérez Hernández, José Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The establishment of the gut microbiota can be influenced by several perinatal factors, including, most importantly, the maternal microbiota. Moreover, early-life environmental variation affects gut microbial colonization and the intestinal health of offspring throughout life. [...]
2022 - 10.1186/s42523-022-00221-9
Animal Microbiome, Vol. 4 (december 2022)
|
|
3.
|
|
4.
|
|
5.
|
|
6.
|
20 p, 824.4 KB |
Applicability of an Unmedicated Feeding Program Aimed to Reduce the Use of Antimicrobials in Nursery Piglets : Impact on Performance and Fecal Microbiota
/
López-Colom, Paola (Universidad Agraria del Ecuador. Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia) ;
Estellé, Jordi (Université Paris-Saclay. Génétique Animale et Biologie Intégrative) ;
Bonet, Jordi (Vall Companys Group) ;
Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ;
Martín Orúe, Susana M. (Universitat Autònoma de Barcelona. Servei de Nutrició i Benestar Animal)
The need for a reduction in the use of antibiotics in livestock to safeguard their efficacy requires the development of alternatives. In this line, the use of alternative by-products or ingredients, with functional properties brings the opportunity to improve pig health and thus, reduce medicalization. [...]
2020 - 10.3390/ani10020242
Animals, Vol. 10 (february 2020)
|
|
7.
|
208 p, 2.8 MB |
Semi-precision feeding of non-castrated grow-finishing pigs
/
Aymerich, Pau ;
Solà Oriol, David, dir. ;
Coma Subirà, Jaume, dir.
Actualment, la majoria de sistemes convencionals d'alimentació de porcí utilitzen l'alimentació en fases a l'engreix per imitar la disminució de concentració de nutrients requerida lligada a un increment de la capacitat d'ingestió dels porcs a major edat i pes viu. [...] En la actualidad, los sistemas convencionales de alimentación del ganado porcino utilizan mayoritariamente la alimentación en fases durante el engorde para imitar la disminución de la concentración de nutrientes requerida en el pienso cuando se incrementa la capacidad de ingestión de los cerdos a mayor edad y peso vivo. [...] Conventional swine feeding systems usually aim to feed the average pig, or slightly higher nutrient levels to ensure that the overall population growth is not limited. To feed pigs in accordance with their requirements, most swine operations use phase feeding during the grow-finishing phase to match the diminishing dietary nutrient concentration for an increased feed intake at greater age and body weight. [...]
2020
|
|
8.
|
16 p, 538.3 KB |
The Implications of Nutritional Strategies that Modify Dietary Energy and Lysine for Growth Performance in Two Different Swine Production Systems
/
Aymerich, Pau (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Bonet, Jordi (Vall Companys Group. Lleida) ;
Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group. Lleida) ;
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Soldevila, Carme (Vall Companys Group. Lleida)
This work aimed to determine the impacts of lowering dietary net energy (NE) density in two swine production systems that produce pigs with different carcass traits. To ensure that dietary lysine was not limiting growth, two studies were conducted in a 2 × 2 factorial arrangement with NE and standardized ileal digestible lysine (SID Lys) as experimental factors. [...]
2020 - 10.3390/ani10091638
Animals, Vol. 10 Núm. 9 (2020) , p. 1638
|
|
9.
|
13 p, 517.4 KB |
Interrelationships between sex and dietary lysine on growth performance and carcass composition of finishing boars and gilts
/
Aymerich, Pau (Vall Companys Group) ;
Soldevila, Carme (Vall Companys Group) ;
Bonet, Jordi (Vall Companys Group) ;
Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ;
Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group) ;
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The main goals of this study were to determine whether boars and gilts respond differently to the standardized ileal digestible lysine to net energy ratio (SID Lys:NE) and model the response to optimize growth performance. [...]
2020 - 10.1093/tas/txaa129
Translational Animal Science, Vol. 4, Issue 3 (July 2020) , art. txaa129
|
|
10.
|
13 p, 2.0 MB |
Potential risk factors related to pig body weight variability from birth to slaughter in commercial conditions
/
López Vergé, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Gasa, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ;
Farré, Mercè (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Matemàtiques) ;
Coma Subirà, Jaume (Vall Companys Group. Lleida) ;
Bonet, Jordi (Vall Companys Group. Lleida) ;
Solà Oriol, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
The aim of this observational study is to identify risk factors associated with body weight (BW) variability in three data sets (DS) in commercial conditions. A total of 1,009 (DS1), 460 (DS2), and 1304 (DS3) male and female crossbreed pigs (Pietrain × [Landrace × Large White]), respectively, were included in each trial. [...]
2018 - 10.1093/tas/txy082
Translational Animal Science, Vol. 2 (june 2018) , p. 383-395
|
|