L'estrès juvenil pot afavorir l'aparició de psicopatologies a l'edat adulta
Nadal i Alemany, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)
Fuentes, Silvia (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Neurociències)

Títol variant: Juvenile Stress Can Increase Risk of Psychopathology in Adulthood
Títol variant: El estrés juvenil puede favorecer la aparición de psicopatologías en la edad adulta
Data: 2014
Resum: Un estudi amb rates mostra que l'exposició a un estrès juvenil afecta la reactivitat a noves situacions d'estrès a l'etapa adulta i pot afavorir l'aparició de certes psicopatologies. Els animals mantinguts en ambients poc estressants en l'edat adulta mostren menys interès per situacions noves, mentre que si se'ls administra un estrès intens hi ha un increment en l'ansietat de l'animal. Cal dir que l'estrès juvenil i l'adult per separat no provoquen efectes a les proves d'ansietat, però l'estrès juvenil potencia d'alguna manera els efectes latents de l'estrès adult.
Resum: A study with rats shows that exposure to juvenile stress affects the reactivity to novel stressful situations in adulthood and may increase the risk to develop certain psychopathologies. Animals maintained in low- stress environments in adulthood show less interest for new situations, whereas if they are exposed to an intense stress there is an increase in animal's anxiety. It is noteworthy to say that juvenile and adult stress separately do not cause effects in tests of anxiety, but juvenile stress potentiates in some way the latent effects of adult stress.
Resum: Un estudio con ratas muestra que la exposición a un estrés juvenil afecta a la reactividad a nuevas situaciones de estrés en la etapa adulta y puede favorecer la aparición de ciertas psicopatologías. Los animales mantenidos en ambientes poco estresantes en la edad adulta muestran menos interés por situaciones nuevas, mientras que si se les administra un estrés intenso hay un incremento en la ansiedad del animal. Hay que decir que el estrés juvenil y el adulto por separado no provocan efectos en las pruebas de ansiedad, pero el estrés juvenil potencia de alguna manera los efectos latentes del estrés adulto.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2014, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 85.2 KB

Español
3 p, 108.0 KB

English
2 p, 109.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències de la salut i biociències > Institut de Neurociències (INc)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2014-10-31, darrera modificació el 2023-10-19



   Favorit i Compartir