Anàlisi del discurs periodístic del diari ABC dels Estatuts d'Autonomia de Catalunya de 1931 i 2006 en base a la seva línia editorial
Muntada Comas, Jaume
Marín, Enric, 1956- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 287 pag.
Resum: Aquest treball és un anàlisi del discurs emprat pel diari madrileny ABC en la cobertura periodística que va fer dels Estatuts d'autonomia de Catalunya de 1931 i 2006. Consisteix en analitzar aquell apartat d'opinió del diari que representa amb més fermesa la seva línia editorial. Així doncs, mitjançant l'estudi dels arguments i del llenguatge narratiu utilitzats pel diari en els dos períodes mencionats, es posa de manifest quin va ser el tractament que l'ABC va fer dels dos Estatuts i del nacionalisme català que els va impulsar. Tot plegat per acabar esbossant una reflexió sobre com aquest discurs del diari madrileny pot haver acabat incidint de forma relativa en el procés sobiranista que es viu avui en dia a Catalunya.
Resum: Este trabajo es un análisis del discurso utilizado por el diario madrileño ABC en la cobertura periodística que hizo de los Estatutos de autonomía de Cataluña de 1931 y 2006. Consiste en analizar el apartado de opinión del diario que representa con más firmeza su línea editorial. Por lo tanto, mediante el estudio de los argumentos y del lenguaje narrativo utilizados por el diario en los dos períodos mencionados, se pone de manifiesto el tratamiento que ABC hizo de los dos Estatutos y del nacionalismo catalán que los impulsó. Todo ello para acabar esbozando una reflexión sobre cómo este discurso del diario madrileño puede haber incidido de forma relativa en el proceso soberano que se vive hoy en día en Cataluña.
Resum: The present study is an analysis of the discourse that ABC newspaper from Madrid did when he covered both Autonomy Catalonian Statutes form 1931 and 2006. It consists in analyzing the type of opinion that represents the newspaper. So then, by the study of the arguments and the narrative language used by the newspaper on both periods, it is plain to see which was ABC's treatment of both Statutes and of Catalan nationalism that motivated them. Finally there is a consideration about how this ABC discourse has affected (or not) in the sovereign process that Catalonia is living nowadays.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Estatut ; Catalunya ; Autonomia ; República ; Democràcia ; ABC (Diari)



287 p, 10.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-07, darrera modificació el 2023-07-11



   Favorit i Compartir