La cobertura i el tractament de la crisi econòmica del periodisme espanyol : Els casos de El País, El Mundo i La Vanguardia
Gambín Conde, Marta
Terrón Blanco, José Luis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2014
Descripció: 78 pag.
Resum: El sector de la comunicació a Espanya ha patit les conseqüències de la crisi econòmica de 2008. Són freqüents els acomiadaments i el tancament d'alguns mitjans. El tractament que en fa la premsa espanyola, a partir dels diaris El País, El Mundo i La Vanguardia, és superficial i insuficient; només 35 mitjans apareixen dins les 389 notícies de l'estudi. L'ús d'agències de comunicació ha fet minvar la qualitat dels continguts i desdibuixar les pautes normatives dels mitjans. La informació està en crisi i la oferta no satisfà les demandes del sector periodístic.
Resum: El sector de la comunicación en España ha sufrido las consecuencias de la crisis económica de 2008. Son frecuentes los despidos y el cierre de algunos medios. El tratamiento que de ello hace la prensa española, a partir de los periódicos El País, El Mundo y La Vanguardia, es superficial e insuficiente; solo 35 medios aparecen dentro de las 389 noticias del estudio. El uso de agencias de comunicación ha hecho descender la calidad de los contenidos y desdibujar las pautas normativas de los medios. La información está en crisis y la oferta no satisface las demandas del sector periodístico.
Resum: The communication sector in Spain has suffered the consequences of the economic crisis of 2008. Layoffs are frequent and the closure of some media. The treatment makes the Spanish press, as newspapers El País, El Mundo and La Vanguardia, is shallow and inadequate; only 35 media are within 389 news of this project. The use of media agencies has diminished content quality and hurts the rules of media. The information is in crisis and offer does not meet the demands of the news sector.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Crisis econòmiques ; Agències de comunicació ; Premsa espanyola ; Periodisme



78 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2014-11-26, darrera modificació el 2024-02-22



   Favorit i Compartir