Quins socis comercials són rellevants per als últims membres de la Unió Europea?
Gómez-Tello, Alícia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)

Títol variant: ¿Qué socios comerciales son relevantes para los últimos miembros de la Unión Europea?
Títol variant: Which commercial partners are important for the most recently admitted EU countries?
Data: 2015
Resum: L'ampliació de la Unió Europea (UE) cap a l'est el 2004 va suposar un important repte econòmic i social. En aquest article s'analitzen els efectes que aquesta ampliació van provocar en la direcció i composició del comerç dins de la UE. Els resultats mostren que tot i que els fluxos comercials entre els nous membres (UE10) i els antics membres (EU15) es van intensificar a partir del 2004, l'efecte va ser molt més significatiu entre els països de la UE10.
Resum: La ampliación de la Unión Europea (UE) hacia el este en 2004 supuso un importante reto económico y social. En este artículo se analizan los efectos que dicha ampliación provocaron en la dirección y composición del comercio dentro de la UE. Los resultados muestran que a pesar de que los flujos comerciales entre los nuevos miembros (UE10) y los antiguos miembros (EU15) se intensificaron a partir de 2004, el efecto fue mucho más significativo entre los países de la UE10.
Resum: The Eastern enlargement (2004) represented an important challenge for the European Union (EU). In this article, we analyze the changes incurred in the trade direction and composition inside the EU after 2004. Our results show that even if trade flows between the new EU members (EU10) and the old ones (EU15) intensified after 2004, the increase of the trade intensity was much more significant inside the EU10 group.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Economia ; Unió Europea, Països de la
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2015, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 129.7 KB

Español
2 p, 139.0 KB

English
2 p, 136.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-01-22, darrera modificació el 2022-11-04



   Favorit i Compartir