Algunas cuestiones sobre la relación entre lengua, personalidad y vínculos sociales
Cornejo Godoy, Carolina
Altimir, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Algunes qüestions sobre la relació entre llengua, personalitat i vincles socials
Títol variant: Some considerations on the relationship between language, personality and social ties
Data: 2015
Resum: El estudio de los idiomas supone un impacto que va más allá del simple estudio de una gramática, supone un encuentro entre dos sociedades y culturas que pueden ser más o menos diferentes entre ellas. Sin embargo, el cómo una lengua representa el reflejo de una sociedad, o a la inversa, supone todavía una incógnita. La finalidad de este trabajo es, por una parte, analizar las causas que producen que una lengua suponga la identidad de una sociedad determinada a partir de los estudios de varios expertos en lingüística. Por otra parte, también se van a aplicar estas teorías en un estudio realizado con japoneses que estudian español como segunda lengua para así poder ver no solo estas diferencias, sino también aquello que caracteriza más de estos dos idiomas.
Resum: L'estudi dels idiomes suposa un impacte que va més enllà del simple estudi d'una gramàtica, suposa la trobada entre dues societats i cultures que poden ser més o menys diferents entre elles. No obstant això, el com una llengua representa el reflex d'una societat, o al revés, suposa encara una incògnita. La finalitat d'aquest treball és, d'una banda, analitzar les causes que produeixen que una llengua suposi la identitat d'una societat determinada a partir dels estudis de diversos experts en lingüística. Per l'altra banda, també es van a aplicar aquestes teories en un estudi realitzat amb japonesos que estudien espanyol com a segona llengua per així poder veure no solament aquestes diferències, sinó també allò que caracteritza més d'aquests dos idiomes.
Resum: The study of languages has an impact that goes beyond the simple study of grammar, is a meeting between two societies and cultures that may be more or less different from each other. However, how a language is a reflection of a society, or vice versa, is still an unknown. The purpose of this paper is, on the one hand, analyze the causes of a language assume the identity of a given society from studies of several experts in linguistics. Moreover, they will also apply these theories in a study of Japanese who study Spanish as a second language so we can see not only the differences, but also what characterizes most of these languages.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Idiomas ; Sociedad ; Identidad ; Diferencia ; Lingüística ; Idiomes ; Societat ; Cultura ; Identitat ; Diferència ; Languages ; Society ; Culture ; Identity ; Linguistics ; Difference



23 p, 659.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-02-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir