Migracions històriques a Olesa de Montserrat, 1581-1930
Millàs i Castellví, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Títol variant: Migraciones históricas en Olesa de Montserrat, 1581-1930
Títol variant: Historical migrations in Olesa de Montserrat, 1581-1930
Data: 2016
Resum: Els processos migratoris no són un fenomen recent, sinó que han existit des d'antic. Aquesta tesi ha estudiat la població d'Olesa de Montserrat entre 1581 i 1930. Les dades de les més de cent mil persones que hi van viure en aquest període ha permès reconstruir les característiques i les tendències dels moviments migratoris, així com relacionar-los amb el procés d'industrialització i modernització, i assenyalar els canvis i les continuïtats de la mobilitat de la població olesana en el pas de l'antic règim demogràfic al nou.
Resum: Los procesos migratorios no son un fenómeno reciente, sino que han existido desde antiguo. Esta tesis ha estudiado la población de Olesa de Montserrat entre 1581 y 1930. Los datos de las más de cien mil persona que vivieron allí en este periodo ha permitido reconstruir las características y las tendencias de los movimientos migratorios, así como relacionarlos con el proceso de industrialización y modernización, y señalar los cambios y las continuidades de la movilidad de la población olesana en el paso del antiguo régimen demográfico al nuevo.
Resum: Migration is not a recent phenomenon but has existed since ancient times. This thesis studies the population of Olesa de Montserrat between 1581 and 1930. The data on the hundred thousand people who lived there in that period has made it possible to reconstruct the characteristics and trends of migratory movements, relate them to the process of industrialization and modernization, and point to the changes and continuities in the movements of Olesa's population in the transition from the old demographic regime to the new one.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Olesa de Montserrat (Catalunya) ; Emigració i immigració ; Història
Publicat a: UAB divulga, Febrer 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 65.0 KB

Español
3 p, 178.3 KB

English
2 p, 176.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-03-07, darrera modificació el 2024-01-22



   Favorit i Compartir