Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/160610
Sado, la cerimònia del te japonesa
Lluch Garcia, Lídia
Altimir, Mercè, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Sado, la ceremonia del té japonesa
Títol variant: Sado, the Japanese Tea Ceremony
Data: 2016
Pla d'estudis: Estudis d'Àsia Oriental [842]
Titulació: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Resum: La cerimònia del te japonesa, o Sado, és el ritual de la preparació i el servei del te verd japonès, matcha. Influenciada pel budisme zen, és una doctrina que requereix anys d'estudi i pràctica, ja que l'ensenyança d'aquesta cerimònia inclou l'estudi d'altres arts japoneses tals com la cal•ligrafia, o shodo, l'arranjament floral, o ikebana, i l'art del quimono, entre d'altres. Aquest treball explora la història de la cerimònia del te, des dels seus orígens fins a la seva situació actual; així mateix, tracta d'esbrinar si aquesta cerimònia s'ha estès a altres països del món, o si per contra, ha romàs tancada dins del Japó. També defineix les característiques de les principals escoles del te japoneses i les diferències entre elles; aprofundeix en els elements que formen part de la cerimònia -tals com el jardí, l'habitació, etc. - i en els estris utilitzats. I, finalment, ens ensenya el procés de la cerimònia, és a dir, com es prepara el te verd i el protocol que han de seguir els convidats a l'hora de prendre'l.
Resum: La ceremonia del té japonesa, o Sado, es el ritual de preparación y servicio del té verde japonés, matcha. Influenciada por el budismo zen, es una doctrina que requiere años de estudio y práctica, ya que la enseñanza de esta ceremonia incluye el estudio de otras artes japonesas tales como la caligrafía, o shodo, el arreglo floral, o ikebana, y el arte del kimono, entre otros. Este trabajo explora la historia de la ceremonia del té, desde sus orígenes hasta su situación actual; al mismo tiempo, trata de averiguar si esta ceremonia se ha difundido a otros países del mundo, o si por el contrario, ha permanecido dentro de Japón. También define las características de las principales escuelas del té japonesas y sus diferencias; profundiza en los elementos que forman parte de la ceremonia -tales como el jardín, la habitación, etc. - y en los utensilios utilizados. Y, finalmente, nos enseña el proceso de la ceremonia, es decir, cómo se prepara el té verde y el protocolo que deben seguir los invitados a la hora de tomarlo.
Resum: The Japanese tea ceremony, or Sado, is the ritual of preparation and service of Japanese green tea, matcha. Influenced by Zen Buddhism, it is a doctrine that requires years of study and practice, as the teaching of this ceremony includes the study of other Japanese arts such as calligraphy, or shodo, floral arrangement, or ikebana, and the art of kimono, among others. This paper explores the history of the tea ceremony, from its origins to its present situation; at the same time, I try to discover whether this ceremony has spread to other countries, or on the contrary, it has remained within Japan. It also defines the characteristics of the main schools of Japanese tea ceremony and their differences. Similarly, this study explores the elements that are a part of the ceremony, such as the garden, the room, etc. and its utensils. And finally, it teach us the process of the ceremony, i. e. , how green tea is prepared and the protocol or etiquette that the guests must follow.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Cerimònia del te ; Ritual ; Història ; Wabi-sabi ; Escoles ; Utensilis ; Protocol ; Procediment ; Ceremonia del té ; Historia ; Escuelas ; Utensilios ; Protocolo ; Procedimiento ; Tea ceremony ; History ; Schools ; Tools ; Etiquette ; Process



49 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2016-07-14, darrera modificació el 2016-10-03



   Favorit i Compartir