Seminari sobre Gènere i Desenvolupament (Newcastle, 1989)
Solsona, Montserrat (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 1989
Resum: Le Département de Géographie de l'Université de Newcastle Upon-Tyne (Anglaterre), en coordination avec le Commonwealth Geographical Bureau, a organisé le séminaire Genre et Développement, qui s'est tenu du 16 au 21 April 1989 A Newcastle. Le séminaire a rassemblé plus de quatre-vingts chercheurs sociaux et professeurs, en grand partie de la branche de la géographie et provenant de pays membres du Commonwealth. L'intérCt croissant pour les études sur le genre s'est vu reflété par le grand nombre d'exposés présentés: environ quarante. Le thtme central de discussion fut celui du rôle de la femme dans l'agriculture et dans le développment rural, thtme autour duquel ont été traités les aspectes suivants: les ressources rurals, les secteurs formel et informe de l'économie, les groupements humains, les migrations et la colonisation et les perceptions de changement.
Resum: The Geography Department of the University of NewcastleUpon-Tyne (England), with de support of the Commonwealth Geographical Bureau, organized the seminar on Gender an Development that took place from the 16th to the 21 st of April of 1989 in Newcastle. For that seminar more that eighty social researches and professors were presents, most of them in the field of geography and coming from countries members of the Commonwealth. The increasing interest shown for studies of gender was reflected in the large number of exposés: about forty. The central discussion theme was the role of women in agriculture and in rural development, and from this theme aspects like the following were dealt with: rural resources, formal and informal sectors of economy, human settlements, migrations and colonization and the perceptions of change.
Resum: El Departamento de Geografia de la Universidad de NewcastleUpon-Tyne (Inglaterra), organizó bajo el auspicio del Commonwealth Geographical Bureau el seminario Género y Desarrollo, celebrado en Newcastle los días 16-21 de abril de 1989. El seminario reunió a mas de ochenta investigadores sociales y docentes, en su mayoria pertenecientes al campo de la geografia y procedentes de paises miembros de la Commonwealth. El interés creciente por los estudios del género quedó reflejado en el gran número de ponencias presentadas, unas cuarenta. El tema central de discusión fué el papel de la mujer en la agricultura y en el desarrollo rural, en torno al cual se trataron aspectos como: los recursos rurales, los sectores formal e informal de la economia, los asentamientos humanos, las migraciones y la colonización y las percepciones del cambio.
Resum: El Departament de Geografia de la Universitat de NewcastleUpon-Tyne (Anglaterra), amb el suport de la Commonwealth Geographical Bureau, organitza el seminari Gènere i Desenvolupament que se celebra els dies 16-21 d'abril de 1989 a Newcastle. El seminari reuní més de vuitanta investigadors socials i docents, majoritariament del camp de la geografia i provinents de països membres de la Commonwealth. L'interès que desperten els estudis del gènere queda palès amb el gran nombre de comunicacions presentades, unes quaranta. Entorn el tema central de discussió, el paper de la dona en l'agricultura i en el desenvolupament rural, es tractaren els aspectes següents: els recursos naturals, els sectors formal i informal de l'economia, els assentaments humans, les migracions i la colonització i les percepcions del canvi.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 15 (1989) p. 135-140, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41483


6 p, 176.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-16, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir