Per què rebroten les plantes?
Martínez Vilalta, Jordi, 1975- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Sala, Anna (University of Montana)
Lloret Maya, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Títol variant: Por qué rebrotan las plantas?
Data: 2017
Resum: La capacitat de les plantes d'assimilar diòxid de carboni i els seus requeriments d'aquest element no són constants en el temps, i els pics en la demanda poden correspondre amb condicions poc adequades per fer molta fotosíntesi. Per coordinar aquests desajustos, les plantes tenen reserves de carbohidrats. Investigadors del CREAF i de la UAB han analitzat el paper de les reserves que les plantes empren per coordinar aquests desajustos, una recerca que pot fer reconsiderar la manera com entenem el balanç de carboni.
Resum: La capacidad de las plantas de asimilar dióxido de carbono y sus requerimientos de este elemento no son constantes en el tiempo, y los picos en la demanda pueden corresponder con condiciones poco adecuadas para llevar a cabo mucha fotosíntesis. Para coordinar estos desajustes, las plantas tienen reservas de carbohidratos. Investigadores del CREAF y de la UAB han analizado el papel de las reservas que las plantas emplean para coordinar estos desajustes, una investigación que puede hacer reconsiderar la forma en que entendemos el balance de carbono.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Abril 2017, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 481.9 KB

Españal
3 p, 254.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2017-05-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir