visitant ::
identificació
|
|||||||||||||||
Cerca | Lliura | Ajuda | Servei de Biblioteques | Sobre el DDD | Català English Español |
Pàgina inicial > Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Transformació rural : |
Títol variant: | Nuevas formas de desarollo local del mundo rural catalán |
Títol variant: | New forms of local development in the Catalan rural world |
Data: | 2022 |
Resum: | En aquest treball s'exposen les alternatives agroecològiques, existents als micropobles de Catalunya, en contraposició al model agrari industrial i els efectes que comporta al món rural la seva implementació. A través d'entrevistes semi-estructurades, es valoren quatre projectes agroecològics (Formatges Pujol-Orra, Tresors del Cadí, El Ramat Eco i Can Mestre), per entendre en quina mesura estan aportant al territori els valors teòrics que estableixen els models de desenvolupament rural alternatius basats en l'agroecologia i la sobirania alimentària. Els resultats es donen en forma de llistat de punts forts que aporten al territori, i punts febles o dificultats amb les que es troben els projectes estudiats. |
Resum: | En este trabajo se exponen las alternativas agroecológicas, existentes en los micropueblos de Cataluña, en contraposición al modelo agrario industrial y los efectos que comporta en el mundo rural su implementación. A través de entrevistas semi-estructuradas, se valoran cuatro proyectos agroecológicos (Quesos Pujol-Orra, Tesoros del Cadí, El Ramat Eco y Can Mestre), para entender en qué medida están aportando al territorio los valores teóricos que establecen los modelos de desarrollo rural alternativos basados en la agroecología y la soberanía alimentaria. Los resultados se dan en forma de listado de puntos fuertes que aportan al territorio y puntos débiles o dificultades con las que se encuentran los proyectos estudiados. |
Resum: | This article presents the agro-ecological alternatives that exist in the micro-villages of Catalonia, in contrast to the industrial agrarian model and the effects that its implementation has on the rural world. Through semi-structured interviews, four agro-ecological projects (Cheeses Pujol-Orra, Tresors del Cadí, El Ramat Eco and Can Mestre) are assessed, in order to understand to what extent they are contributing to the territory the theoretical values established by the development models. rural alternatives based on agroecology and food sovereignty. The results are given in the form of a list of strengths that contribute to the territory, and weaknesses or difficulties that the studied projects face. |
Drets: | Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. |
Llengua: | Català |
Titulació: | Sociologia [2500262] |
Pla d'estudis: | Grau en Sociologia [819] |
Document: | Treball final de grau ; Text |
Matèria: | Agroecologia ; Projectes agroecològics ; Desenvolupament rural ; Sobirania alimentària ; Agricultura convencional ; Micropobles ; Agroecología ; Proyectos agroecológicos ; Desarrollo rural ; Soberanía alimentaria ; Micropueblos ; Agroecology ; Agroecological projects ; Rural development ; Food sovereignty ; Conventional agriculture ; Micro-villages |
TFG 24 p, 508.9 KB |
Resum executiu 3 p, 292.9 KB |
Pòster 3.6 MB |