Transformació rural : alternatives agroecològiques
Yuste Mayer, Anna
Espluga, Josep, 1964- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Antropologia Social i Cultural)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Títol variant: Nuevas formas de desarollo local del mundo rural catalán
Títol variant: New forms of local development in the Catalan rural world
Data: 2022
Resum: En aquest treball s'exposen les alternatives agroecològiques, existents als micropobles de Catalunya, en contraposició al model agrari industrial i els efectes que comporta al món rural la seva implementació. A través d'entrevistes semi-estructurades, es valoren quatre projectes agroecològics (Formatges Pujol-Orra, Tresors del Cadí, El Ramat Eco i Can Mestre), per entendre en quina mesura estan aportant al territori els valors teòrics que estableixen els models de desenvolupament rural alternatius basats en l'agroecologia i la sobirania alimentària. Els resultats es donen en forma de llistat de punts forts que aporten al territori, i punts febles o dificultats amb les que es troben els projectes estudiats.
Resum: En este trabajo se exponen las alternativas agroecológicas, existentes en los micropueblos de Cataluña, en contraposición al modelo agrario industrial y los efectos que comporta en el mundo rural su implementación. A través de entrevistas semi-estructuradas, se valoran cuatro proyectos agroecológicos (Quesos Pujol-Orra, Tesoros del Cadí, El Ramat Eco y Can Mestre), para entender en qué medida están aportando al territorio los valores teóricos que establecen los modelos de desarrollo rural alternativos basados ​​en la agroecología y la soberanía alimentaria. Los resultados se dan en forma de listado de puntos fuertes que aportan al territorio y puntos débiles o dificultades con las que se encuentran los proyectos estudiados.
Resum: This article presents the agro-ecological alternatives that exist in the micro-villages of Catalonia, in contrast to the industrial agrarian model and the effects that its implementation has on the rural world. Through semi-structured interviews, four agro-ecological projects (Cheeses Pujol-Orra, Tresors del Cadí, El Ramat Eco and Can Mestre) are assessed, in order to understand to what extent they are contributing to the territory the theoretical values ​​established by the development models. rural alternatives based on agroecology and food sovereignty. The results are given in the form of a list of strengths that contribute to the territory, and weaknesses or difficulties that the studied projects face.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Sociologia [2500262]
Pla d'estudis: Grau en Sociologia [819]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Agroecologia ; Projectes agroecològics ; Desenvolupament rural ; Sobirania alimentària ; Agricultura convencional ; Micropobles ; Agroecología ; Proyectos agroecológicos ; Desarrollo rural ; Soberanía alimentaria ; Micropueblos ; Agroecology ; Agroecological projects ; Rural development ; Food sovereignty ; Conventional agriculture ; Micro-villages



TFG
24 p, 508.9 KB

Resum executiu
3 p, 292.9 KB

Pòster
3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. TFG

 Registre creat el 2023-03-07, darrera modificació el 2023-07-27



   Favorit i Compartir