Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/51962
Aspectos culturales de la elaboración de un postre tradicional, denominado panchón, en el municipio de Aller, Principado de Asturias, España
Lastra Menéndez, Juan José
Martínez González, José

Data: 2007
Resum: Persiste en el municipio de Aller (Principado de Asturias) un postre tradicional realizado a base de harina de escanda (Triticum aestivum subsp. spelta). Su elaboración, aunque va transformándose con el tiempo, es muy peculiar, pues se hace en el hogar (lar, llar, tsar), cociéndose la masa protegida por unas capas aislantes de naturaleza vegetal, bajo brasas. Su forma tradicional de consumo es comunal, durante los días de fiesta patronales.
Resum: It persists in the municipality of Aller (Principality of Asturias) the elaboration of a traditional dessert made of spelt (Triticum aestivum subsp. spelta), their elaboration, although it goes transforming with the time, it is very peculiar, because it is made in the traditional stone cooker, cooking the very covered mass, low embers. Their traditional form of consumption is communal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà.
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Matèria: Etnobotànica ; Coneixement tradicional ; Consum ; Etnobotánica ; Conocimiento tradicional ; Consumo ; Ethnobotanics ; Traditional knowledge ; Consumption
Publicat a: Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, N. 7 (2007) p. 0-0, ISSN 1885-8996



20 p, 155.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-12-03, darrera modificació el 2016-06-11



   Favorit i Compartir