Sordesa a l'adolescència i amistats
Rom, Mireia (Fundació Universitària del Bages)

Títol variant: Sordera en la adolescencia y amistades
Data: 2009
Resum: Els processos d'adquisició del llenguatge oral són necessàriament diferents als nens amb sordesa de naixement, encara que això no els impossibilita d'interactuar amb els seus companys d'escola que no pateixen sordesa. El treball exposat en aquesta tesi doctoral, estudia les relacions d'amistat dins dels diferents grups d'adolescents amb sordesa i oients considerant, per exemple, els temes més freqüents de conversa entre ells. Els resultats mostren una normalització important de les relacions d'amistat entre els adolescents sords i oients, encara que sembla que els joves de major edat es troben en un cert desaventatge social.
Resum: Los procesos de adquisicón del lenguaje oral son necesariamente diferentes en los niños con sordera de nacimiento, aunque esto no les imposibilita interactuar con los compañeros de escuela que no sufren sordera. El trabajo expuesto en esta tesis doctoral estudia las relaciones de amistad dentro de los diferentes grupos de adolescentes con sordera y oyentes considerando, por ejemplo, los temas más frecuentes de conversación entre ellos. Los resultados muestran una importante normalización de las relaciones de amistad entre los adolescentes sordos y oyentes, aunque parece que los jóvenes de mayor edad se encuentran en cierta desventaja social.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2009, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 223.8 KB

Español
2 p, 168.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-02-20, darrera modificació el 2022-11-11



   Favorit i Compartir