Recursos per a la RECERCA
Bones pràctiques en comunicació científica

Bases de dadesBases de dades de premsa
Disposeu de diverses bases de dades que buiden notícies de premsa. Són bases de dades que permeten la cerca per paraula clau i donen el text complet de les notícies i per tant us permetran fer un seguiment de la presència de notícies científiques a la premsa. Trobareu un llistat d'aquestes bases de dades a la nostra pàgina Bases de dades de premsa i directoris. Seguidament us fem una relació de les més importants:

  • Factiva. Base de dades d'informació empresarial que buida més de 4.000 títols de premsa. Accés restringit als usuaris de la UAB. Guia d'ús.
  • Iconoce. Buida més de 300 diaris i revistes de l'àmbit nacional i internacional. Accés restringit als usuaris de la UAB. Guia d'ús.
  • LexisNexis. Base de dades internacional sobre empresa i legislació que conté un servei de buidat de premsa nacional i internacional. Accés restringit als usuaris de la UAB.
  • My news on line. Buida més de 100 títols de premsa nacional, regional i internacional. Consultable a Planta 4 de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Guia d'ús.
  • Westlaw international. Base de dades de dret i legislació dels EUA. A l'apartat "global news" podeu trobar un exhaustiu buidat de premsa. Accés restringit als usuaris de la UAB.

Communication and Mass Media Complete
Base de dades que buida més de 600 publicacions (prop de la meitat a text complet) especialitzades en l'àmbit de la comunicació i els mitjans de comunicació de massa. Us aconsellem cercar al Tesauro pels termes "Journalism, scientific", "Communication in Science" i "Communication of technical information". Disposeu d'una guia d'ús. Accés restringit als usuaris de la UAB.

Compludoc
Base de dades bibliogràfica de la Universidad Complutense de Madrid. Conté les referències i alguns resums d'articles publicats en més de 4.000 revistes científiques que es reben a les biblioteques d'aquesta universitat. Permet la cerca per paraula clau, limitar per data i compta amb una guia d'ajuda. Podeu cercar per "periodismo & científico", "comunicación & ciencia", etc.

Dialnet
Projecte cooperatiu en el que participen diferents biblioteques universitàries espanyoles. Buida més de 3.000 revistes científiques publicades a l'estat espanyol i proporciona la citació, el resum i el text complet de l'article si aquest està disponible gratuitament a Internet. Podeu cercar per "periodismo & científico", "comunicación & ciencia", etc.

Redalyc
Projecte de la Universidad Autónoma del Estado de México. Buida més de 250 revistes en línea en castellà i portuguès i dóna el text complet. Disposa d'un índex temàtic amb matèries com "periodismo científico", "comunicación científica" i "divulgación científica".

TESEO
Base de dades bibliogràfica de tesis doctorals llegides a les universitats espanyoles des de 1976. Us aconsellem cercar al camp Título/Resumen termes com "periodismo científico" o "divulgación científica".

SAGE Journals Online
Plataforma de revistes digitals amb més de 460 revistes especialitzades en diverses àrees entre elles la comunicació. Buida revistes com Science Communication, Bulletin of Science, Technology & Society i Social Studies of Science . Us aconsellem fer cerques per paraula clau amb els termes "science & communication" i "science & journalism". Accés restringit als usuaris de la UAB.© Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General (UAB) · Febrer de 2007