Skip to Content
Universitat Autònoma de Barcelona

Institut Camões UAB

L'Institut Camões va ser creat el 1992 com a successor de l'Instituto da Cultura e Língua Portuguesa sota la supervisió del Ministeri d'Afers Exteriors de Portugal, i actualment té una autonomia tant administrativa com patrimonial. Avui dia, l'Institut està present en més de 30 països, creant en ells tant Centres de Língua Portuguesa com Centres culturals de portuguesos (en els primers s'ensenya l'idioma i en els segons la cultura i tradicions de Portugal). Tots ells treballen per divulgar les seves respectives cultures arreu del món, afavorint així el coneixement d'algunes de les principals llengües europees, fet pel qual se'ls ha atorgat el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats l'any 2005.

En el cas de Catalunya, el Centro de Língua Portuguesa / Instituto Camões de Barcelona es troba a la UAB, concretament a Edifici MRA (Mòdul A-Parc de la Recerca), enfront de la Biblioteca d'Humanitats. El Centre de Llengua Portuguesa / Instituto Camões de Barcelona va ser inaugurat al març de 2001 i des de llavors ha estat molt actiu en la promoció de la llengua i la cultura portugueses facilitat pel context extremadament favorable en el qual s'insereix, donada l'obertura i receptivitat les institucions i el públic en general del català.

El Director del Centre és el Dr Jordi Cerdà, que compta amb el suport de Jofre Pons i Casanovas i Meritxell Soria Orti. Els cursos de portugués són imparits pels professors Alberto Simões i Pedro Alvares.