Ús de fongs per a la degradació de filtres solars
Badia Fabregat, Marina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Caminal i Saperas, Glòria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Vicent i Huguet, Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: Uso de Hongos para la degradación de filtros solares
Títol variant: Fungal application for solar filters degradation
Data: 2012
Resum: Els compostos que trobem en cremes solars o d'altres productes i que s'utilitzen per reduir l'efecte de les radiacions ultraviolades en el nostre cos s'alliberen cada vegada més al medi ambient, sense que els procediments habituals per eliminar compostos no desitjats, com les depuradores, estiguin encara preparats per eliminar-los. Aquesta investigació, duta a terme al Departament d'Enginyeria Química de la UAB en un projecte en col·laboració amb l'IDAEA-CSIC, ha utilitzat fongs ligninolítics per eliminar aquests productes. La investigació conclou que aquests fongs són prometedors per a l'eliminació d'aquests nous contaminats però que encara som lluny de la seva implementació definitiva.
Resum: Los compuestos que podemos encontrar en cremas solares o de otros productos y que se utilizan para reducir el efecto de las radiaciones ultravioletas en nuestro cuerpo se liberan cada vez más al medio ambiente, sin que los procedimientos habituales para eliminar compuestos no deseados, como las depuradoras, estén aún preparados para eliminarlos. Esta investigación, llevada a cabo en el Departamento de Ingeniería Química de la UAB en un proyecto en colaboración con el IDAEA-CSIC, ha utilizado hongos ligninolíticos para eliminar estos productos. La investigación concluye que estos hongos son prometedores para la eliminación de estos nuevos contaminantes pero que todavía estamos lejos de su implementación definitiva.
Resum: The compounds found in sunscreens and other products used to reduce the effect of ultraviolet radiations in our body are released into the environment, without the usual procedures to remove unwanted compounds such as treatment facilities, are prepared to remove them. This research, carried out at the Department of Chemical Engineering at UAB in collaboration with the IDAEA-CSIC, has used ligninolytic fungi to remove these products. This research concludes that these fungi are promising for the elimination of these new pollutants but we are still far from its implementation.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 64.8 KB

Español
3 p, 133.3 KB

English
3 p, 132.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2023-10-06



   Favorit i Compartir