Èxit de la UAB en tècniques d'estudi genètic d'embrions
Navarro i Ferreté, Joaquima (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)

Títol variant: Éxito de la UAB en técnicas de estudio genético de embriones
Títol variant: UAB succeeds in new embryo genetic testing techniques
Data: 2012
Resum: Investigadors de la Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica han desenvolupat metodologies d'anàlisi genètica molecular en cel·lules úniques (estudi de mutacions i de tots els cromosomes del 1 al 22, XiY) que ja s'han aplicat al Diagnòstic Genètic Preimplantacional per a Doble Factor Genetic (DF-DGP) en embrions en casos d'infertilitat extrema i de malalties hereditàries. Els embrions es van poder transferir amb èxit a l'úter matern. La recerca s'ha fet en col·laboració amb tres centres de reproducció assistida i de salut de Catalunya : la Clínica Eugin, l'Institut Dexeus i la Fundació Puigvert-Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en el marc de la Càtedra de recerca Eugin-UAB (maig 2008-maig 2012).
Resum: Investigadores de la Unidad de Biología Celular y Genética Médica han desarrollado metodologías de análisis genético molecular en células únicas (estudio de mutaciones y de todos los cromosomas del 1 al 22, X e Y) que ya se han aplicado al Diagnóstico Genético Preimplantacional para Doble Factor Genético (DF-DGP) en embriones en casos deinfertilidad extrema y enfermedades hereditarias. Los embriones se pudieron transferir con éxito al útero materno. La investigación se ha hecho en colaboración con tres centros de reproducción asistida y salud de Cataluña: la Clínica Eugin, el Insituto Dexeus y la Fundación Puigvert-Hospital de la Santa Creu y Sant Pau, en el marco de la Cátedra de investigación Eugin-UAB (mayo 2008-mayo 2012).
Resum: Researchers from the Unit of Cell Biology and Medical Genetics have developed methods of molecular genetic analysis in single cells (mutations and study of all chromosomes 1 to 22, X and Y) that have already been applied to Preimplantation Genetic Diagnosis (PGD) for Double Factor genetic (DF-PGD) on embryos in extreme cases of infertility and inherited diseases. The embryos could be successfully transferred to the uterus. The research was done in collaboration with three centers of assisted reproduction and health in Catalonia: the Eugin Clinic, the Dexeus Institute and the Foundation Puigvert-Hospital de la Santa Creu and Sant Pau, in the framework of the Research Chair Eugin-UAB (May 2008-May 2012).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-1, ISSN 2014-6388Català
1 p, 67.6 KB

Español
2 p, 127.0 KB

English
2 p, 126.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2012-12-03, darrera modificació el 2021-08-22   Favorit i Compartir