Com perceben el paisatge els agricultors locals?
Boada, Martí 1949- (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)
Campos Sánchez, Minerva (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals)

Additional title: ¿Cómo perciben el paisaje los agricultores locales?
Date: 2012
Abstract: Investigadors de la UAB han realitzat un estudi en el qual, a partir d'una comunitat rural de la costa del Pacific mexicà, han avaluat com coneixen i perceben els agricultors locals els paisatges de la seva zona. Els resultats indiquen que aquests agricultors donen molta importància al bosc i al manglar, que en ells mateixos no proporcionen aliments diaris, però que si són essencials en el subministrament d'aigua, el manteniment de la biodiversitat del territorri i la qualitat de l'aire. El coneixment i percepció de les comunitats rurals pot ser complementari al coneixement científic, i junts poden utilitzar-se per a desenvolupar les prioritats en la gestió del territori.
Abstract: Investigadores de la UAB han realizado un estudio en el que, a partir de una comunidad rural de la costa del Pacífico mejicano, han evaluado como conocen y perciben los agricultores locales los paisajes de su zona. Los resultados indican que estos agricultores dan mucha importancia al bosque y al manglar, que en sí mismos no proporcionan alimentos diarios, pero que sí son esenciales en el suministro de agua, el mantenimiento de la biodiversidad del territorio y la calidad del aire. El conocimiento y percepción de las comunidades rurales puede ser complementario al conocimiento científico, y juntos pueden utilizarse para desarrollar las prioridades en la gestión del territorio.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Published in: UAB divulga, octubre 2012, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 135.1 KB

Español
3 p, 202.5 KB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Experimental sciences > Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)
Articles > Published articles > UAB Divulga
Articles > Dissemination

 Record created 2012-12-03, last modified 2023-10-01



   Favorit i Compartir